van der Horst

Singapore: Alexander Rossi vervangt Roberto Merhi bij Manor

Alexander Rossi - Racing Engineering
Alexander Rossi - Racing Engineering
Na de GP van België kreeg Roberto Merhi nog te horen dat hij het formule 1 seizoen zou mogen afmaken bij Manor, maar nu één race verder laat het kleinste F1 team weten dat het de Spanjaard in vijf van de nog zeven resterende races vervangt door Alexander Rossi. Al komend weekend in Singapore zit de Amerikaan in de tweede Manor wagen naast Will Stevens, verder zien wij hem nog in de formule 1 in de Japan, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië. Rossi is de eerste Amerikaan die uitkomt in de formule 1 sinds Scott Speed in 2007.
  • MF Racing
Alexander Rossi - Racing Engineering
Alexander Rossi - Racing Engineering
Bij de races in Rusland en Abu Dhabi zal Rossi niet uitkomen in de race voor Manor maar beperkt hij zich tot de rol van reserverijder. Hij concentreert zich dan op de GP2 wedstrijden die dezelfde weekends plaats vinden, gezien hij in deze klasse nog een kans maakt op de titel. Momenteel ligt de Amerikaan tweede in de puntenstand van het GP2 kampioenschap maar met een aanzienlijke puntenachterstand op Stoffel Vandoorne. Rossi was van 2012 tot ne met 2014 reserverijder bij Caterham, sinds de GP van België nam hij die rol waar bij Marussia/Manor.

Foto's: GP2 Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 16 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons