van der Horst

Singapore: Daniil Kvyat snelste op eerste testdag

Singapore circuit
Singapore circuit
Voor eenmaal is het niet eens Mercedes dat de tabellen aanvoert na de twee vrije trainingen op vrijdag, Daniil Kvyat realiseerde met zijn Red Bull ietwat verrassend de snelste dagtijd in de tweede sessie. Lewis Hamilton was de snelste Mercedes rijder maar hij moest ook nog Kimi Räikkönen (Ferrari) en Daniel Ricciardo (Red Bull) voor laten. Alexander Rossi debuteerde bij Manor maar ging zwaar van de baan in de eerste sessie, later op de dag belandde zijn teamgenoot Will Stevens ook naast de piste.
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
De eerste sessie schonk ons een vertrouwd scenario met twee Mercedes wagens bovenaan de tabellen, Nico Rosberg zette de beste tijd neer in 1:47.995 en bleef zijn teamgenoot Lewis Hamilton voor met drie tiende seconde. Ricciardo realiseerde de derde tijd voor de Ferrari’s van Sebastian Vettel et Kimi Räikkönen. Valtteri Bottas klokte de zesde tijd maar al op meer dan een seconde van de referentietijd van Rosberg. Max Verstappen zette een mooie zevende tijd neer en ook
Alexander Rossi - Manor
Alexander Rossi - Manor
zijn teamgenoot Carlos Sainz reed zich de top tien binnen. Kvyat kende mechanische problemen en kon slechts zeven ronden afleggen en stond achttiende met alleen de beide Manor rijders achter zich. Alexander Rossi die dit weekend zijn debuut maakt in de Formule 1 ging op het einde van de sessie net voor de tunnel de vangrails waarbij de Manor MR04 zijn beide rechterwielen kwijt speelde.


Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
De tweede sessie zorgde echter voor een verrassing, Daniil Kvyat waarvan de Red Bull in de morgen nog kampte met technische problemen, reed de snelste dagtijd in 1:46.142. De Rus maakte wel gebruik van een setje super soft banden voor het realiseren van zijn beste ronde. Räikkönen stuurde zijn Ferrari naar de tweede tijd met een ronde in 1:46.181 en Ricciardo vervolledigde de top drie. Lewis Hamilton was drie tienden trager dan Kvyat en beëindigde de dag met de vierde tijd. Rosberg vinden we nog verder terug met een zevende tijd na Vettel en Sergio Pérez (Force India). Fernando Alonso klokte een veelbelovende achtste tijd en Nico Hulkenberg (Force India)
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
en Max Verstappen sloten de top tien af. De beide Williams bolides vielen buiten de top tien met een elfde tijd voor Felipe Massa en een zeventiende tijd voor Bottas. Na Rossi in de morgen was het nu de beurt aan zijn ploeggenoot Will Stevens om van de baan te gaan. De wagen van Stevens raakte minder zwaar beschadigd maar toch moest hij zijn wagen laten staan en werd de rode vlag boven gehaald.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 18 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons