van der Horst

Singapore: Jordi Gené domineert, Comini steviger in leiderszadel

Jordi Gené - Craft-Bamboo Lukoil SEAT Leon
Jordi Gené - Craft-Bamboo Lukoil SEAT Leon
Jordi Gené haalde in tegenstelling tot polesitter Tomas Engström het maximum uit diens startpositie op de eerste rij door na een dominante vertoning als winnaar van race 2 te worden afgevlagd. Stefano Comini finishte net als gisteren tweede en bouwt zijn voorsprong in de puntenstand op Pepe Oriola, derde, uit tot elf punten.
Singapore - Podium race 2
Singapore - Podium race 2
Polesitter Tomas Engström (VW Golf) onderging bij de start al snel de wet van buurman Jordi Gené en zag kort daarop ook Mikhail Grachev, diens teamgenoot in het Liqui Moly Team Engstler aan zich voorbij gaan. De jonge Zweed zou naderhand verder in het veld terugvallen om pas als negende te finishen. Gené van zijn kant profiteerde van het duel tussen de beide VW Golf-rijders om dadelijk afstand te nemen, waarna de ervaren Spanjaard op een makkelijke overwinning afstevende, diens derde zege na winst in Sepang en Sochi.

Mikhail Grachev - Liqui Moly Team Engstler VW Golf TCR
Mikhail Grachev - Liqui Moly Team Engstler VW Golf TCR
Eens voorbij teamgenoot Engström, leek ook Mikhail Grachev met de vingers in de neus tweede te zullen eindigen, de Rus had halfweg de race immers al zo'n vier seconden voorsprong op titelrivalen Pepe Oriola en Stefano Comini;  het onafscheidelijke duo kemphanen was mooi opgerukt na respectievelijk vanuit zesde en tiende  stelling van start te zijn gegaan. Een eind verderop leverden Vegia, Morbidelli en Gleason strijd voor de vijfde plaats.

Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil SEAT Leon
Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil SEAT Leon
Met nog drie ronden op de teller werkte Comini zich knap voorbij diens Spaanse titelrivaal, reed daarop in geen tijd naar Mikhail  Grachev toe en maakte de Rus de tweede plaats afhandig,  hierin nagevolgd door Oriola. Grachev verslikte zich bovendien in een  bocht en zou uiteindelijk pas zevende eindigen. Géén nieuwe confrontatie tussen Comini en Oriola evenwel, de Zwitser was in de slotfase duidelijk sneller en zou afgetekend tweede eindigen. Tien tellen na Pepe Oriola puurde een nog steeds zieke Gianni Morbidelli met een vierde stek het maximum uit een sterke inhaalrace die hem finaal ook de scalp van Lorenzo Veglia had opgeleverd. De amper 18-jarige Italiaan beet knap van zich af maar kon niet verhinderen dat ook Kevin Gleason, de winnaar van race 1, nog aan hem voorbij ging.

De in Ukkel residerende Loris Hezemans tikte als achtste aan, niet zonder zijn SEAT Leon achteraan ietwat vertimmerd te hebben bij een contact met de immer nabije vangrail.Luca Rangoni haalde in tegenstelling tot gisteren de finish niet. De ervaren Italiaan bracht de debuterende Subaru WRX STi TCR in de vijfde ronde terug naar de Top Run-pits.

Stefano Comini - Target Competition
Stefano Comini - Target Competition
In de top 5 vinden we met Gené, Comini, Oriola, Morbidelli en Gleason niet toevallig de vijf rijders terug die nog aanspraak kunnen maken op de eerste TCR International Series-titel. Met twee tweede plaatsen deed puntenleider Stefano Comini dit weekend vanzelfsprekend de beste zaak. De Zwitser die hier naar verluidt dankzij crowdfunding toch aan de start kwam, telt met nog twee meetings (Buriram, Macau) te gaan elf punten voorsprong op Pepe Oriola. Winnaar Jordi Gené van zijn kant maakte dan weer tien punten op zijn jonge landgenoot goed en volgt nu op negentien eenheden.

Grid Race 2
Uitslag Singapore Race 2
Stand Kampioenschap

 Foto's: TCR International SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 20 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons