van der Horst

Singapore: Kevin Gleason wint eerste nachtelijke TCR-race

Kevin Gleason - WestCoast Racing
Kevin Gleason - WestCoast Racing
Kevin Gleason won zaterdagavond in Singapore de allereerste TCR-confrontatie onder kunstlicht. De WestCoast-rijder maakte dankbaar gebruik van een electrisch probleem op Stefano Comini's wagen om de Zwitser in de slotfase de leiding en de zege af te snoepen. Een tweede overwinning voor de Amerikaan die eerder reeds het tweede treffen op de Salzburgring won. Ook een nochtans zieke Gianni Morbidelli schopte het in het nachtelijk Singapore tot op het podium na een gesmaakt duel met Pepe Oriola, vierde. In de tussenstand vergroot Comini zijn voorsprong op Oriola tot acht punten.
Zeven ronden lang leek het alsof Stefano Comini zijn eerder op de dag versierde pole zou verzilveren met een zege maar vrouwe fortuna besliste er anders over. De Zwitser kreeg met nog drie ronden op de klok met een tijdelijk electrisch probleem af te rekenen, voldoende voor achtervolger Kevin Gleason om hem de leiding te ontfutselen. Comini kwam bij het voorval zelfs in de greep van het achteropkomende duo Morbidelli-Oriola maar profiteerde van hun onderling duel om opnieuw afstand te nemen en zelfs nog naar leider Gleason toe te rijden. Diens tweede stek levert hem niettemin een flinke puntenoogst op, wat zich vertaalt in een ruimere voorsprong op  Spanjaard Oriola.

Loris Hezemans sloot zijn debuutrace af in negende stelling. DeTop Run Subaru STi  met Luca Rangoni achter het stuur kon noch aan de oefenritten noch aan,de kwalificatie deelnemen maar  speelde het klaar om de tien ronden vol te maken, daarbij de broodnodige data verzamelend met het oog op de race van morgen. Hopen maar dat de officiële live streaming het dan wel doet.

Uitslag Race 1

 Kampioenschap:

1.S.Comini 246p
2.P.Oriola 238p
3.J.Gene 209p
4.G.Morbidelli 205p
5.K.Gleason 191p
6.A.Belicchi 164p
7.S.Afanasyev 110p
8.M.Nykjaer 100p...

Foto's: TCR Intl.SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zaterdag 19 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons