van der Horst

Singapore: Eerste pole levert Stefano Comini leiding in kampioenschap op

Stefano Comini - Target Competition SEAT Leon
Stefano Comini - Target Competition SEAT Leon
Target Competition-rijder Stefano Comini mocht voor aanvang van deze kwalificatiesessie dan al tweede staan in de kampioenschapsstand, een besttijd in kwalificatie rijden was hem dit seizoen tot dusver nog niet gelukt. Daar bracht de Zwitser vandaag verandering in door zich in de beslissende Q2-fase 16/1000sten sneller te tonen dan Gianni Morbidelli. De Italiaan gaat op zijn beurt Kevin Gleason, Sergey Afanasyev en Pepe Oriola, gehinderd door een tragere deelnemer, vooraf op de grid voor race 1. Diens pole en de daaraan verbonden vijf punten leveren Comini in één klap ook de leiding in het kampioenschap op, ten koste van die zelfde Oriola. Tomas Engström lukte de tiende tijd en erft hierdoor de pole voor race 2 op zondag. De Zweed krijgt Jordi Gené als buurman op de eerste rij.
  • Shopa
 
Loris Hezemans - Target Competition SEAT Leon
Loris Hezemans - Target Competition SEAT Leon
TCR-debutant Loris Hezemans zorgde in Q1 voor de verrassing door zowaar de snelste tijd te laten optekenen aan het stuur van zijn Target Competition SEAT Leon, zo'n twee tienden sneller dan diens teamgenoot en latere polesitter Comini. SEAT domineerde overigens in Q1 met liefst vijf Leon's in de top 5, voor de Honda Civic van Gianni Morbidelli.


Subaru TSi - Top Run Motorsport
Subaru TSi - Top Run Motorsport
De lang verwachte Subaru TSi TCR werd zaterdag finaal dan toch onder de Top Run Motorsport-luifel afgeleverd, zij het na afloop van de kwalificatiesessie. De Subaru arriveerde pas vroeg deze morgen in Kuala Lumpur en bereikte na een rit over de weg doorheen Maleisië de grens met Singapore, vanwaar het onder politiebegeleiding richting het Marina Bay Circuit ging. Zoals engiszins kon worden verwacht ging de wedstrijdleiding in op de vraag van het Italiaanse team om de wagen alsnog aan beide wedstrijden te laten deelnemen.

Race 1 staat gepland voor zaterdagnamiddag 16u25 Belgische tijd.
 
Uitslag Singapore Kwaificatie
Singapore Grid Race 1

Foto's: TCR Intl.series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zaterdag 19 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons