van der Horst

Slovakia Ring: Race 1: BMW pakt de dubbel

Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert - BMW Z4 GT3
BMW blijft domineren op de Slovakia Ring, na vrijdag de pole posities voor beide wedstrijden behaald te hebben, realiseerde Team Schubert in race 1 de dubbel. Niet polesitters Max Sandritter en Jens Klingmann wonnen de wedsrijd, maar hun teamgenoten Claudia Hürtgen en Dominik Baumann. De derde plaats was voor de RWT Racing Team Corvette van David Jahn en Sven Barth.
RWT Racing Team Corvette
RWT Racing Team Corvette
David Jahn maakte gebruik van de vele PK’s die de V8 motor van zijn Corvette leverde om bij de start de kop van de race te nemen.  De Corvette bleef vooraan tot bij zijn pitstop, maar wanneer Sven Barth, die Jahn afloste, de baan terug opging zag hij de beide Schubert BMW’s voor zich. Met nog 20 minuten te gaan rukte de safety car uit na een aanrijding tussen de Mercedessen van Jaime Alguersuari (ROWE Racing) en Maximilian Götz (HTP). Het veld werd terug samengebracht maar Baumann kwam goed weg bij de herstart en kwam met 0.6 seconde voorsprong op zijn ploegmaat Klingmann als eerste over de meet.

van Lagen/Engelhart - Team Schütz Motorsport Porsche
van Lagen/Engelhart - Team Schütz Motorsport Porsche
Na de RWT Racing Team Corvette kwam de Callaway Competition Corvette van Daniel Keilwitz en Andreas Wirth als vierde over de meet, wat voldoende punten opleverde om Kielwitz in de titelstrijd te houden. René Rast en Kelvin van der Linde (Prosperia C Abt Racing Audi), die zesde eindigden  staan nog steeds op kop in het kampioenschap met 128 punten. Jaap van Lagen (Team Schütz Motorsport Porsche), die met Christian Engelhart vijfde werd, volgt in de stand op amper 8 punten. Baumann en Hürtgen staan nu derde voor Maximilian Götz en Maximilian Buhk  (HTP Motorsport Mercedes), die een off-weekend kenden en slechts als eenentwintigste geklasseerd werden. De hoogst geklasseerde Mercedes was het ROWE Racing exemplaar van Mari Engel en Jan Seyffarth op de zevende plaats. De achtste positie was voor de Reiter Engineering Chevrolet Camaro van Albert von Thurn und Taxis en Tomas Enge.

Foto's: ADAC GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 9 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons