van der Horst

Slovakia Ring: Schubert BMW tweemaal op pole

PIXUM Team Schubert - BMW Z4 GT3
PIXUM Team Schubert - BMW Z4 GT3
Team Schubert domineerde de kwalificaties van de ADAC GT Masters op de Slovakia Ring en zowel in race 1 als race 2 staat er een BMW Z4 van het team vooraan op de grid. Max Sandritter in de eerste sessie en Jens Klingmann in de tweede zorgden ervoor dat de BMW #20 tweemaal van op de pole mag vertrekken. In de race op zondag neemt het Pixum Team Schubert zelfs de ganse eerste lijn in beslag nadat Dominik Baumann de tweede tijd klokte in de tweede kwalificatie. In Q1 slaagden David Jahn (RWT Corvette) en Christian Engelhart (Team Schutz Motorsport Porsche) er in om de tweede Schubert BMW , bestuurd door Claudia Hürtgen voor te blijven.
Reiter Engineering Chevrolet Camaro
Reiter Engineering Chevrolet Camaro
Mercedes, Porsche, Corvette en BMW streden om de snelste tijd in de eerste kwalificatie sessie, maar het was uiteindelijk Sandritter die de Schubert BMW bovenaan de tabellen zette met een tijd van 2:01.312. Hij was daarbij 0.311 seconde sneller dan (verrassend) David Jahn (RWT Racing Team Corvette). De derde tijd was voor de Porsche van Christian Engelhart die de BMW van Hürtgen vooraf ging. Mercedes legde beslag op de derde rij met de ROWE Racing SLS van Nico Bastian en het HTP Motorsport exemplaar van Luca Stolz. De snelste Audi vinden we terug op P9 met de Yaco Racing R8 LMS ultra van Geipel die nog vooraf gegaan wordt op de grid door beide Callaway Corvette’s. Albert von Thurn und Taxis reed de veertiende tijd op zesentwintig deelnemers met de Reiter Engineering Chevrolet Camaro.

Jens Klingmann & Max Sandritter
Jens Klingmann & Max Sandritter
Bij de tweede kwalificatiesessie was de beste tijd opnieuw voor de Schubert BMW Z4 #20, maar nu zat Jens Klingmann aan het stuur, hij liet een tijd van 2:00.542 optekenen. Baumann zette de tweede Schubert BMW op P2, Daniel Keilwitz klokte af als derde met de Callaway Corvette #1 en was net wat sneller dan de imposante Reiter Chevrolet Camaro bestuurd door Tomas Enge. Diego Alessi reed de tweede Callaway Corvete naar de vijfde startplaats en kampioenschapleider René Rast kwalificeerde de Prosperia C Abt Audi op de zesde positie. Uitkijken was het naar het debuut van Mathias Lauda in de serie, de Oostenrijker deelt een Mercedes van het HTP Motorsport team met Luca Stolz en vervangt Heinz-Harald Frentzen die een knieoperatie moet ondergaan. Lauda klokte de negentiende tijd. 

Foto's: ADAC GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 9 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons