van der Horst

Slovakia Ring: Tweede race geschrapt wegens extreem slechte weersomstandigheden

281afbb7b6aeec4ba25ae7a47699765914f1321c.jpg
Voor het eerst sinds het nieuwe WTCC in 2005 boven het doopvont werd gehouden, zagen de FIA-commissarissen er zich toe genoopt een race af te gelasten. Door de extreem harde regen van de voorbije uren was de Slovakia Ring zowat ondergelopen zodat uit veiligheidsoverwegingen besloten werd de rijders geen tweede keer de baan op te sturen. Uitstel was gezien het late uur waarop race 2 geprogrammeerd stond én het feit dat er geen beterschap in zicht was, geen optie. Hevige wind maakte het opstijgen van de medische helikopter trouwens onmogelijk zodat de zeg maar historische beslissing onvermijdelijk was.
Het gros van de rijders en teams kon zich volledig in de beslissing vinden, al zal het wel niemand verbazen dat polesitter voor race 2, Tiago Monteiro, een ietwat andere mening was toegedaan.

Monteiro: "Oké, de weersomstandigheden zijn misschien slecht, mogelijk nog slechter dan daarstraks, maar ik vind dat we op zijn minst hadden moeten starten achter de safety car. Als dan zou blijken dat de wedstrijd moet gestopt worden, dan moet dat maar. Ja, ik ben erg ontgoocheld, want ook al zouden er slechts halve punten of kwart punten zijn toegekend, het blijven belangrijke punten. Het zou ook respectvoller naar de fans toe zijn geweest om tenminste van start te gaan. Het is een frustrerende situatie voor mij maar goed, als de veiligheid in het gedrang komt, kan het niet anders..."

Ook regen-expert Rob Huff kon in deze omstandigheden een slag slaan, maar de Lada-rijder onderschreef niettemin de beslissing van wedstrijddirecteur Miroslav Bartos.  "Jammer want iedereen weet dat ik het in deze omstandigheden naar mijn zin heb en goed presteer, maar dit lijkt me wel de juiste beslissing. Zelfs aan gereduceerde snelheid achter de safety car ondervond je aquaplaning, ik had ook nauwelijks zicht en dus, ja, het was te gevaarlijk om hier mee door te gaan."

De volgende WTCC-afspraak op de hopelijk droge Salzburgring staat gepland op 25 mei.

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 11 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakiaring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons