Slovakia Ring: Ekris Motorsport loopt uit – Jamie Vandenbalck wint RYS klassement

Jamie Vandenbalck/Mads Siljehaug - RYS Team InterNetX KTM Xbow
De Ekris M4 GT4 van Max Koebolt/Ricardo van der Ende heeft op de Slovakia Ring de eerste race voor de GT4 European Series Northern Cup gewonnen en werd derde in de tweede wedstrijd. Met deze resultaten loopt het Nederlandse duo uit in de tussenstand van het kampioenschap. Jamie Vandenbalck (RYS Team InterNetX KTM Xbow) kwam samen met Mads Siljehaug in race 1 als elfde over de lijn, in de tweede race kon onze landgenoot slechts drie ronden afleggen maar dat was voldoende om de snelste rondetijd neer te zetten van de KTM rijders, wat hem de eerste prijs opleverde in het RYS (Reiter Young Stars) klassement.
De
Ekris M4
Ekris M4
GT4 van Max Koebolt en Ricardo van der Ende was ongenaakbaar in de eerste race, het Nederlandse duo won met een voorsprong van 5 seconden op de Academy Motorsport Aston Martin Vantage GT4 van Wimmiam Moore/Mat Nicoll Jones. De RN Vision STS Porsche Cayman van Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu pakte de laatste podiumplaats . De TM-Racing.org Porsche Caymann (Daniel Rymes/Peter Terting) en de Scuderia Villorba Corse Maserati GT MC (Paolo Meloni/ Massimiliano Tresoldi) maakten de top vijf vol. De KTM van onze landgenoot Jamie Vandenbalck en Mads Siljehaug klasseerde zich als elfde, maar Siljehaug reed de tweede snelste ronde en Vandenbalck de derde snelste van alle deelnemers aan het RYS klassement, wat hen kostbare punten opleverde voor de RYS trofee.

RN Vision STS - Porsche Cayman
De zege in de tweede race ging naar de KTM Xbow van Eike Angermayr en Reinhard Kofler, die nochtans achteraan de grid vertrokken was. Het duo klom echter gestaag op in het klassement en pakte kort voor het einde van de wedstrijd de leiding. De RN Vision STS Porsche Cayman van Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu werd ditmaal tweede voor de M4 van Max Koebolt en Ricardo van der Ende. De McLaren’s 570S van Las Moras Racing en Equipe Verschuur volgden op de posities vier en vijf. Jamie Vandenbalck kon door een motorprobleem aanvankelijk niet starten maar reed uiteindelijk nog enkele rondes. In die paar rondes zette hij wel de snelste rondetijd van alle KTM rijders neer voor racewinnaar Angermayr. Met deze zege pakt hij weer heel wat punten voor de RYS klassement en een eindzege in dat klassement is nu het hoofddoel voor het verdere seizoen.

Foto's: GT4 European Series Northern Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 18 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.