van der Horst

Slovakia Ring: Drie auto's uit de top vier bestraft - WRT behoudt pole

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #11
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #11
Na de kwalificaties op de Slovakia Ring werden de wagens op de plaatsen twee tot vier, zijnde de beide McLaren's van Sebastien Loeb Racing en de tweede Audi van WRT bestraft voor het laattijdig verlaten van de pitstraat tijdens de superpole. Tijdens die beslissende sessie vertrekken de wagens beurtelings met 20 seconden interval en het drietal wachtte volgens de stewards langer dan de toegestane vijf seconden om weg te rijden. Als straf werden de tijden neergezet tijdens de superpole geschrapt.
  • Dreamdrive
Afgaande op hun tijden uit de eerste en tweede kwalificatie zal de McLaren van Loeb/Parente dus als achtste aan de kwalificatierace moeten beginnen, met achter zich de Audi van Ortelli/Vanthoor en de tweede McLaren van Zuber/Parisy. Lokale held Stefan Rosina die zijn Lamborghini deelt met onze Noorderbuur Peter Kox heeft het meeste geluk, hij schuift door naar de tweede startpositie vóór de HTP Mercedes van Simonsen/Afanasiev.

Foto: Fabre/SRODit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA GT Series op zaterdag 17 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons