van der Horst

Slovakiaring: Geen winnaar in MAC 3-ploegentijdrit!

Yves Matton - Allesandro Mariani - Viktor Shapovalov
Yves Matton - Allesandro Mariani - Viktor Shapovalov
Een betere publiciteit voor zijn nieuwe MAC 3-concept kon WTCC General Manager François Ribeiro zich niet hebben gedroomd. Voor het eerst en wellicht ook voor het laatst kreeg de tijdrit door constructeurs Lada, Citroën en Honda betwist over twee ronden niet één maar twee winnaars. Na een onvermijdelijk spannende rit klokten de beide trio's af op exact dezelfde tijd: 4:17.233"! Beide constructeurs werden dan ook 10 punten rijker, Lada dat door een akkefietje met Nick Catsburg geen tijd neerzette erft zes punten.
De vorige editie in Frankrijk wees reeds uit dat veel zoniet alles bij de start wordt beslecht. Komt er één van de drie rijders die vanuit stilstand naast elkaar vertrekken niet goed weg, dan kan het collectief het al schudden. Dit was het geval op Le Castellet voor Honda, deze keer waren de Lada-troepen van Viktor Shapovalov de pineut toen Nick Catsburg niet van zijn lijn weg kwam. Naderhand werd de Nederlander -  die morgen in de hoofdrace vanop de eerste rij start -  nog door een lekke band tot staan gebracht.

"Mijn ingenieur gaf me mee dat het nog vijftien seconden wachten was op de start en begon af te tellen. Na vijf tellen werd plots de start gegeven, ik was er nog helemaal niet klaar voor, panikeerde en liet de motor afslaan", aldus Catsburg die zijn wagen achteraf met een lekke band in de berm parkeerde. Hoe het beide andere trio's verging, vernam u hierboven - een onwaarschijnlijk verhaal...

Uitslag MAC3:

1 Citroën C-Elysée WTCC    4:17.233
 2 Honda Civic WTCC  + 0.00.000
 3 LADA Vesta WTCC   geen tijd

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons