van der Horst

Slovakiaring: Licht ging uit voor Tom Coronel, letterlijk én figuurlijk!

Tom Coronel: "ik rook iets verbrand"
Tom Coronel: "ik rook iets verbrand"
Na zijn meer dan hoopgevende prestatie op Le Castellet keek Tom Coronel verlangend uit naar meer op de Slovakiaring. De kwalificaties werden evenwel een regelrechte afknapper voor de man uit Eemnes. In beide races moet hij vanop een 15de stek van start, een plaatsje winst nadat Fredrik Eblom naar de laatste plaats werd teruggezet om zich na de qualifying niet bij de weegschaal te hebben gemeld. Bovendien hing er een raar geurtje in de cockpit van de Roal Motorsport Chevrolet, kon dat de oorzaak zijn van zijn minder presteren?
Tom Coronel
Tom Coronel
"Klopt, ik rook in qualifying iets verbrand. Aanvankelijk dacht ik aan metaal tegen metaal maar naderhand rook ik eerder gesmolten plastic" gaf Tom ons gisterenavond mee. Toen het team de wagen 's avonds uit het parc fermé terug kreeg was de oorzaak snel gevonden. Een mecanicien had simpelweg een zaklamp in het motorcompartiment vergeten, en die was door de hitte gaan smelten... Het licht ging dus heus niet alleen spreekwoordelijk uit...

Minder leuk nieuws is dat de zaklamp in kwestie niet de oorzaak voor het falen in qualifying kan zijn.
"In de vrije oefenritten liep het prima tot ik in de snelle Turn 2 naast de baan belandde en mijn splitter stukreed. Vanaf dan liep het voor geen meter meer, ook al werd het stuk in kwestie vervangen" blikt Tom terug. "Plots kreeg ik met heel erg veel onderstuur af te rekenen... zelfs met nieuwe banden eronder ging ik trager dan voorheen op oude rubbers, hier klopt iets niet, alleen weten we niet wat.
De afstelling die we tijdens de test in Vallelunga hadden gevonden en die ook in Le Castellet aarde aan de dijk bracht, doet het hier niet. Voor de races zullen we die toch wel extreme setup ietwat afzwakken, maar of dat het 'em vandaag zal doen blijft afwachten. Over dit weekend kan ik hoe dan ook al een kruis maken, ik mik op een twaalfde plaats en hoop zoveel mogelijk privateerpunten te kunnen pakken
". aldus Coronel.

Foto's: Hans van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 17 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons