van der Horst

Snetterton: Dubbel voor RAM Racing - eerste winst voor Ulysse de Pauw

Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Tijdens de twee races van de British GT op het circuit van Snetterton was het RAM Racing al wat de klok sloeg. Tijdens de eerste wedstrijd reden Ian Loggie en Callum MacLeod nipt richting winst, terwijl Ulysse de Pauw en John Ferguson er voor de overwinning in race twee moesten vechten. Hiermee loopt Loggie verder uit in het klassement. Daarnaast werd er een nieuw record gevestigd in GT4.
  • STX Motorhomes
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Loggie mocht vanaf pole starten, maar echt wegrijden kon hij niet. De 2 Seas Motorsport Mercedes van Flick Haigh en Jonny Adam bleef constant in de buurt en nam de leiding over gezien RAM Racing een succespenalty van vijf seconden moest afwerken. Adam kreeg een vrijgeleide, totdat hij in de laatste zes minuten van de race een lekke band opliep en de kans op winst aan diggelen geslagen werd. MacLeod pakte de leiding over, maar op zijn lauweren rusten kon hij niet, gezien de WPI Motorsport Lamborghini van Michael Igoe en Phil Keen nog dicht kwam en trachtte om de winst af te snoepen. Deze laatste strandde uiteindelijk op + 0.549 sec van de winnaars, terwijl Richard en Sam Neary met de Team Abba Racing Mercedes als derde eindigden. De Pauw eindigde de eerste race nog als zevende, al zou hij het daar niet bij laten.

De Pauw mocht immers vanaf pole starten bij de tweede race en onze landgenoot stelde niet teleur. Direct na de start kon hij een voorsprong van vijf seconden opbouwen en gaf ook zonder problemen de wagen in leidende positie over aan Ferguson. De Brit daarentegen moest knokken tegen een opkomende Adam Balon in de Barwell Motorsport Lamborghini. Ferguson moest constant in zijn achteruitkijkspiegel kijken, maar hield stand en pakte de winst. Balon en Sandy Mitchell moesten tevreden zijn met de tweede plaats, terwijl Haigh en Adam toch nog het weekend afsloten op het podium, althans het laagste trapje.

In GT4 ging de eerste winst naar Josh Miller en Jamie Day met de R Racing Aston Martin, nadat Team Parker Racing als eerste over de lijn kwam, maar achteraf straftijd kreeg vanwege een aanrijding. Hiermee schrijven we ook geschiedenis, want Miller en Day vormen namelijk het jongste duo ooit dat gewonnen heeft in British GT. De tweede race ging naar Marco Signoretti en Matt Cowley in de Academy Racing Ford, nadat zij in de voorlaatste ronde de Newbridge Motorsport Aston Martin van Darren Turner en Matt Topham voorbij snelden.

Foto's: British GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 26 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons