van der Horst

Snetterton: TF Sport en Ram Racing domineren de wedstrijden

Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Na een reeks wedstrijden van twee uur of meer, kregen de piloten van de British GT dit weekend eindelijk hun eerste sprintraces op het circuit van Snetterton voorgeschoteld. In de ochtend zorgde Ahmad Al Harthy ervoor dat hij en Charlie Eastwood in de TF Sport Aston Martin naar de zege reden, terwijl in de namiddag het weer een prominente rol speelde en Yelmer Buurman samen met Ian Loggie de tweede wedstrijd achter hun naam schreven.
De eerste race werd een kolfje naar de hand van Eastwood en Al Harthy. De Omani schoot uit de startblokken en werd nooit tijdens zijn stint bedreigd en aangezien hij geen langere pitstop moest afwerken, reed Eastwood daatrna zonder problemen naar een eerste winst. Daarachter reden Martin Plowman en Kevin Fletcher in de Paddock Motorsport Bentley naar de tweede plaats, die net op tijd de wedstrijd afgevlagd zagen worden, gezien de Barwell Motorsport Lamborghini van Leo Machitski en een uitstekende Dennis Lind - die overigens vijf plaatsen op een halfuur goedmaakte - nog heel dichtbij kwam, maar uiteindelijk tevreden moest zijn met een derde plaats. Bij de GT4's ging de winst naar Jordan Collard en James Kell in de Jenson Team Rocket RJN McLaren, wat overigens hun eerste overwinning is van het seizoen.

Net voor de tweede wedstrijd van de dag viel de regen met bakken uit de hemel om uiteindelijk toch nog voor de start te stoppen. De teams besloten om de wagens met regenbanden te laten starten en het was Buurman die daar het verschil maakte. De Nederlander reed weg van het veld en gaf de wagen met een comfortabele voorsprong over aan Loggie, die genoeg tijd over had op een goeie Sandy Mitchell en Adam Balon in de Barwell Motorsport Lamborghini af te houden. Wie nog meer indruk maakte was de WPI Motorsport Lamborghini. Phil Keen was één van de eerste profs die de pits binnenkwam en dat bleek een goeie keuze, want op een opdrogende baan reed Michael Igoe de ene snelle ronde na de andere. Helaas begon zijn opmars wat laat en was de derde plaats zijn eindstation. In GT4 ging de winst naar Matt Cowley en Will Moore in de Academy Motorsport Ford.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 8 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons