van der Horst

Sochi: Vandoorne grijpt nipt naast de pole

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne kan dit weekend in Rusland de titel in de GP2-series binnenrijven, maar pakte vanmiddag op een natte baan in Rusland zeer nipt naast de vier punten van de pole positie. Die gingen echter ook niet naar zijn enige overblijvende kampioenschapsconcurrent Alexander Rossi, maar verrassend naar Alex Lynn. Vandoorne reed nog de tweede tijd, maar de pole was zeker mogelijk geweest.
De omloop was op sommige plaatsen nog danig nat bij de start van de kwalificatie, en de slicks konden dan ook de hele tijd in de bandenwarmers blijven liggen. De baan verbeterde wel lichtjes waardoor we heel wat chrono wissels zagen, de pole wisselde heel vaak van eigenaar en even leek het erop alsof Vandoorne met nog enkele minuten op de klok hem op zak kon steken. De pret duurde echter slechts enkele seconden, want de achter hem rijdende Lynn dook met amper 0.038 seconden onder de tijd van onze landgenoot.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
In zijn voorlaatste ronde had Vandoorne wat verkeer, hij hield op het einde van de ronde wat in om zo zonder voorliggers nog vlak voor de geblokte vlag zijn ultieme ronde aan te vatten. Zijn timing was echter zeer nipt en een fractie van een seconde voor het passeren van de finish floepten de lichten op rood, hij miste dus zijn ultieme kans op de pole met slechts een paar honderdsten van een seconde. Concurrent Rossi start morgen net achter Vandoorne, als derde.

Foto's: Racing International Photography  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons