van der Horst

Sochi: James Nash bestraft: Stefano Comini dan toch puntenleider

Stefano Comini
Stefano Comini
Dušan Borković was niet de enige die in Sochi na het beëindigen van de vijandelijkheden met een tijdstraf werd bedacht. Ook James Nash, Davit Kajaia en Mat’o Homola wachtte na onderzoek door de wedstrijdleiding een zelfde lot. James Nash zag tien seconden bij zijn na race 1 behaalde resultaat bijgeteld nadat hij schuldig werd bevonden aan de clash met Jean-Karl Vernay. Een incident waardoor de Fransman van vier naar tien terugviel en op achtervolgen was aangewezen. Nash valt hierdoor in het klassement van plaats vier naar acht terug en verliest hierdoor in één klap ook de leiding in de puntenstand aan Stefano Comini. De Zwitser (169p) die voor het Belgische Leopard Racing/WRT uitkomt telt dankzij zijn zege in race 1 één punt meer dan Pepe Oriola (168p). Nash (161p) tuimelt terug naar de derde plaats, voor Vernay (146p) en Homola (145p).
  • Prospeed Competition
Kajaia van zijn kant kreeg 30 seconden aan de broek om in race 2 de baanlimieten herhaaldelijk te hebben overschreden, hij eindigt hierdoor buiten de punten. Homola kreeg dan weer vijf seconden straftijd om zich niet correct op de startgrid voor race 2 te hebben gepositioneerd, dit kost hem één plaats.

Foto: TCR Intl.Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 3 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sochi.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons