van der Horst

Sony toont PlayStation 5 en prachtige Gran Turismo 7-trailer

De nieuwe Playstation 5
De nieuwe Playstation 5
Sony kwam gisteravond met de eerste beelden van hun nieuwe Playstation 5, die dit najaar in de winkelrekken moet liggen. Er komen twee versies, eentje met een traditionele disklezer en een volledig digitale editie. Jammer genoeg zijn er nog niet heel veel details bekend, ook de prijs niet. Waar we wel zeker van zijn, is dat het grafisch weer een stap vooruit zal zijn door onder meer ondersteuning voor 8K- beelden - al moet je uiteraard wel een 8K-TV hebben om daar ten volle van te kunnen genieten.
  • Skylimit Events
Voorstelling Gran Turismo Sport
Voorstelling Gran Turismo Sport
Voor de autosportfanaten is het natuurlijk wachten op de opvolger van Gran Turismo Sport. De Gran Turismo-franchise is al meer dan twintig jaar een vaste waarde in het landschap van de racegames. Sony pompt er dan ook heel wat geld in net omdat klanten alleen al voor Gran Turismo overstag gaan en de nieuwste console in huis halen. Over de releasedatum van het spel is het echter nog gissen. Temeer de release van Gran Turismo Sport initieel aangekondigd was voor 2014 maar uiteindelijk nog drie lange jaren op zich liet wachten. Ook hoeveel wagens en circuits in het spel zullen zitten, is nog niet geweten.

Sony toonde bij de aankondiging ook de eerste beelden van de nieuwe controllers. De DualSense-controller vervangt de DualShock 4 en zou onder meer in staat moeten zijn haptische feedback te geven, wat voor meer gevoel moet zorgen bij het gamen. Sony haalde onder meer het voorbeeld aan van een racegame waarbij je aan de respons op de controller kan voelen op wat soort ondergrond je rijdt. Daarnaast krijgen de L2- en R2-knoppen een functie die weerstand simuleert en zo tegendruk kunnen geven. Tot slot, niet onbelangrijk: Sony bevestigde tevens dat 4000 PS4-spellen niet enkel zullen werken op de PS5, maar mogelijk ook gebruik kunnen maken van de extra rekenkracht op de PS5. Bovendien zou de PS5, onder meer door een zeer snelle harde schijf, laadtijden bijzonder veel verkorten en soms zelfs volledig doen verdwijnen.
 

Foto's: Sony - Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op vrijdag 12 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons