van der Horst

South Belgian Rally: Charles Munster wint openingsmanche van het Junior Belgian Rally Championship

De openingsmanche van het Junior Belgian Rally Championship werd in de South Belgian Rally gewonnen door favoriet Charles Munster. De jongere broer van tweevoudig Junior-kampioen domineerde de wedstrijd met zijn Opel Corsa Rally4.
Echt spannend was de strijd voor de overwinning niet, want Charles Munster reed 12 snelste tijden op 12 klassementsproeven in de South Belgian Rally. De Opel-rijder domineerde de wedstrijd van start tot finish. 

"In de Stellantis Rally Cup was het wel een spannende strijd met Fred Caprasse, maar ook dat duel kon ik winnen. Kortom, een prima begin van het seizoen," lachte Charles, die de snelle klassementsproeven rond Vresse-sur-Semois wel kon waarderen. 

Omdat Jonas Dewilde zich in de openingsronde liet verrassen in een snelle afdaling, ging de tweede plaats naar Thibaud Mazuin, die regelmatig presteerde met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4. 
"We hebben de auto pas dinsdag ontvangen en door de turbomotor vergt hij toch een andere manier van rijden. We hebben de wedstrijd verstandig opgebouwd en veel geleerd," aldus Thibaud Mazuin. 

De derde plaats ging naar Matis Kremer, een finalist van het RACB Stuur die in Vresse-sur-Semois met de Opel Adam R2 ex-Romain Delhez aan de start kwam. 

Stand na 1/9 manches: 
1. Ch. Munster 37 punten; 2. Th. Mazuin 18; 3. M. Kremer 15

BRC MediaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 27 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons