van der Horst

South Belgian Rally: Pech voor Tom Rensonnet

Tom Rensonnet/Renaud Herman - Renault Clio Rally5
Tom Rensonnet/Renaud Herman - Renault Clio Rally5
Tom Rensonnet en Renaud Herman keken er erg naar uit om deze zaterdag voor hun supporters in actie te komen, ter gelegenheid van de South Belgian Rally. Na een fabuleuze start moesten de vertegenwoordigers van het RACB National Team echter de strijd staken, ten gevolge van mechanische problemen. Dat hoort bij de sport…
Het was hun derde wedstrijd van het seizoen, maar ook… de eerste. Na twee rally’s in het kader van de Franse kampioenschap keken onze landgenoten vol ongeduld uit naar de openingswedstrijd van de nationale titelstrijd, op het heel lastige en selectieve parcours van de South Belgian Rally.

“Ik wil het zo snel mogelijk opnemen tegen de beste rijders in mijn categorie”, stelde Tom Rensonnet voor de start van de openingswedstrijd van het Belgische kampioenschap. Ondanks zijn kleine ervaring in de rallysport maakte Tom Rensonnet onmiddellijk indruk, door al in de openingsproef de snelste tijd in de Clio Trophy te laten optekenen. Een prestatie die hem met zijn voortrekker uit de Rally5-categorie meteen ook een twintigste plaats algemeen opleverde. Gedurende de hele eerste lus bevestigde het duo in de kleuren van het RACB National Team die sterke start, zodat ze bij de eerste rustpauze in Vresse-sur-Semois aan de leiding gingen in de Clio Trophy.

Jammer genoeg kregen onze landgenoten niet de gelegenheid om die lijn in de tweede lus door te trekken: een stukke aandrijfas betekende het einde van hun wedstrijd. “De harde wet van mechanische sporten”, stelde Tom Rensonnet filosofisch. “Ontzettend jammer, want in de tweede lus hadden we onze tijden zeker kunnen verbeteren. We hadden de afstellingen van de ophanging wat aangepast, om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de hoge grip die het asfalt hier levert. Onze Clio was zonder twijfel nog competitiever geweest.”

Vooraleer ze het half augustus tijdens de Belgische WRC-manche opnemen tegen het kruim van de rallysport werken Tom Rensonnet en Renaud Herman van 8 tot 10 juli ook nog de Rallye du Rouergue af.

Kwestie van nieuwe horizonten te ontdekken en nog meer ervaring op te doen.

RACB National teamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 27 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons