van der Horst

Spa: Nabeschouwing Vanbellingen-Sluys

Voor de voorlaatste manche van de Benelux Supercar Challenge trokken de GT’s en toerwagens richting het mooiste circuit van de wereld: Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Ook voor Steve Vanbellingen en Ward Sluys stond er heel wat op het spel, want het Belgische duo, in de Nederlandse JR Motorsport BMW M3 Silhouette, moest zijn leidersplaats verdedigen in de Divisie GT van de Benelux Supercar Challenge. Met een tweede en eerste plek werd een behoorlijke stap gezet in de richting van de titel, maar helemaal zeker is het duo nog niet.
  • STX Motorhomes
“Laat we zeggen dat ik nogal een aanhanger ben van het spreekwoord van het vel en de beer. Ik zal me pas uitspreken over de titel als die ook zeker binnen is”, aldus de Leuvenaar die in 2007 nog de Belgische toerwagentitel won.

Nog voor de eerste race verloor het duo in de BMW al de voornaamste van twee tegenstanders in de strijd om de eerste plaats. De Volvo S60 Silhouette van Pierre-Etienne Bordet ging hard van de baan en de wagen zou tijdens het weekend niet meer in actie komen.

Ward Sluys: “Gelukkig heeft Pierre-Etienne niets, maar het is nooit leuk om een rechtstreeks rivaal zo te verliezen. Steve en ik hadden liever tot het einde toe gevochten.”

Tijdens de beide races zagen we een mooie strijd tussen de GT3 Racing Viper van de Engelsen Craig Wilkens en Aaron Scott, de enige overgebleven rivalen van het Belgische duo in de BMW M3 Silhouette. Tijdens de eerste race kwam de Viper voor de BMW over de meet, één dag later was de volgorde omgekeerd. Steve Vanbellingen nam een zeer late en sterke beslissing om op een natte piste toch op slicks te starten en kon zo de zege, de eerste van het seizoen, veilig stellen.

Steve Vanbellingen: “De piste was aan het opdrogen en ik ben net voor de start de pitlane binnengereden om profielloze banden te laten monteren. Dat was een uiterst goede keuze en we konden zo aan een opmars beginnen. Ik heb een foutloze race gereden, in zeer delicate omstandigheden en Ward maakte het werk prima af. Onze Engelse concurrenten werden echter tweede en zo was het voor ons onmogelijk om de titel al veilig te stellen. Ik denk dat we nog één of twee punten nodig hebben om tijdens het finale raceweekend in Assen de Benelux-titel binnen te halen. Het feestje is dus uitgesteld tot in Nederland op 19 en 20 oktober!”



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 30 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons