van der Horst

Spa: Race 1: Team Speedcar haalt na de pole ook de overwinning binnen

Sofrev ASP Ferrari F458 Italia - Fabien Barthez / Morgan Moullin Traffort
Sofrev ASP Ferrari F458 Italia - Fabien Barthez / Morgan Moullin Traffort
De Audi R8 LMS ultra van het Team Speedcar met aan het stuur Vincent Abril en Dino Lunardi heeft de overwinning behaald in de eerste race op het circuit van Spa-Francorchamps. De Audi ging de TDS Racing BMW van Henry Hassid/Ludovic Badey en de Sport Garage Ferrari van Eric Cayrolle en Arno Santamato vooraf.
Team Speed Car - Audi R8 LMS ultra
Team Speed Car - Audi R8 LMS ultra
Na het forfait van Pro GT by Almeras dienden zich nog 23 wagens aan op de startopstelling. Demoustier was het beste weg bij de start en ging als de leider de Raidillon op voor Hassid (BMW), Vannelet (McLaren) en Barthez (Ferrari). De Attempto Porsche zocht als eerste de stands op met een probleem aan de radiator. Abril liet zich echter niet intimideren door routinier Demoustier en pakte na herhaalde vruchteloze pogingen uiteindelijk terug de kop in de vierde ronde. Pasquali (Loeb McLaren) die op dat ogenblik vierde lag moest opgeven na een contact  met de BMW van Hassid.

Abril nam steeds meer afstand van de rest van de concurrentie die nu werd aangevoerd door Vannelet (ART McLaren). Demoustier in de tweede ART McLaren ging in de fout onder druk van de Ferrari van Barthez. Maar de mooiste remonte stond op naam van Hassid die na het contact met Pasquali was teruggevallen naar de zesde plaats maar voor de pitstops al terug tweede lag. Door als laatste te pitten kregen wij even de Chinese BMW aan de leiding maar al gauw herwon de Speedcar Audi zijn positie voor de TDS BMW nadat alle wagens binnengekomen waren. Santamato lag derde voor de JMB Nissan die op het einde de vierde plaats nog verloor aan de Ferrari van Moulin-Traffort. De Japanse bolide zou echter nog een tijdstraf krijgen voor het overschrijden van de witte lijn en terugvallen naar de negende plaats.

Uitslag Spa race 1:

01. V. Abril/D. Lunardi (Team Speed Car Audi R8 LMS ultra)
02. H. Hassid/L. Badey (TDS Racing BMW Z4)
03. E. Cayrolle/A. Santamato (Sport Garage Ferrari 458 Italia)
04. F. Barthez/M. Moullin-Traffort (Sofrev-ASP Ferrari 458 Italia)
05. G. Vannelet/A. Leclerc (ART GP McLaren MP4-12C)
06. D. Smet/G. Guilvert (Team Saintéloc Audi R8 LMS ultra)
07. O. Panis/E. Debard (Hexis Racing McLaren MP4-12C)
08. G. Duqueine/L. Groppi (Sport Garage Ferrari 458 Italia)
09. N. Misslin/J. Briche (JMB Racing Nissan GT-R)
10. J. Beaubelique/S. Ayari (Sofrev ASP Ferrari 458 Italia)

Foto: Arne Simons en Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 8 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons