van der Horst

Spa: Kortnieuws in de aanloop naar de Belgische manche

Norbert Nagy
Norbert Nagy
Geen verschuivingen in de gewichtsverhoudingen tussen de verschillende concurrenten in Spa. Op basis van de drie voorgaande meetings op de Slovakia Ring, de Salzburgring en in Moskou, blijft de Citroën C-Elysée het referentiemodel. De Franse wagens krijgen dus andermaal 60 kg extra meer aan boord, voor de Chevrolet's RML Cruze en de Honda's Civic blijft dat 20 kg extra. De Lada's Granta hebben het ook op hun minimumgewicht al moeilijk genoeg.
  • Skylimit Events

* Het WTCC verwelkomt in Spa een nieuwkomer op de grid. De amper 19-jarige Hongaar Norbert Nagy maakt dit weekend zijn debuut in de serie. De jongeman uit Budapest won spijts zijn jeugdige leeftijd reeds nationale titels in het Hongaars Toerwagenkampioenschap en de SEAT Cup. Vorig jaar eindigde hij zevende in de eindstand van de ETCC- Single-Make Trophy. Nagy ging dit jaar andermaal in het ETCC van start en eindigde in Le Castellet als derde in race 2 aan boord van een Chevrolet Cruze TC2. Door schakelbakproblemen miste hij de ETCC-manche op de Salzburgring maar omdat zijn team daar Campos Racing een dienst verleende, bood het Spaanse team hem thans voor deze ene meeting een SEAT Leon-zitje aan.

* Naast de gewichtshandicap van 20kg zal Honda-rijder Tiago Monteiro dit weekend nog een extra handicap moeten torsen. De Portugees wordt in het eerste treffen van het weekend immers vijf plaatsen op de grid achteruit gezet nadat hij in Moskou schuldig werd bevonden aan de clash met Tom Chilton.

Foto: FIA WTCC




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 18 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons