van der Horst

Spa: Lopez alweer snelst in vrijdagtest

Rob Huff: druk weekend voor de boeg
Rob Huff: druk weekend voor de boeg
De huidige puntenstand, met Jose-Maria Lopez helemaal bovenaan voor stalgenoot Yvan Muller, werd ook bij de eerste kennnismaking na negen jaar met de Spa-omloop gerespecteerd. Op een ten dele wat natte baan maakte de Argentijn zijn snelste rondje af in 2:24.574, of zo'n zeven tienden sneller dan de regerende wereldkampioen. Honda-rijder Tiago Monteiro verhinderde een hattrick voor het Franse merk want met 2:25.583 deed hij twee tienden beter dan Sebastien Loeb.

Gabriele Tarquini stond na afloop met een nagenoeg zelfde voorsprong op Chevrolet-snelste Dusan Borkovic vijfde genoteerd. Hugo valente die tussendoor even de snelste tijd had gelukt, viel terug naar de zevende plaats, voor de vierde C-Elysée van Chinees Ma Qing Hua, de winnaar van de tweede race in Moskou.

Tom Coronel liet geen nieuwe banden schoeien, wat zich vertaalde in een dertiende chrono op 4.225 van Lopez' besttijd. Hiermee was ie nog steeds sneller dan het Lada-duo James Thompson en Rob Huff, resp. veertiende en vijftiende.

Voor Huff wordt het overigens een druk weekend want de Brit neemt eveneens deel aan de 24U van de Nürburgring. Huff rijdt er samen met Darryl O'Young, Kevin Gleason en teambaas Rob Holland op de Audi TTRS van Rotek Racing.
Huffy vertrekt zaterdag meteen na de kwalificatie naar de Eifel waar hij in de namiddag en avond enkele stints afwerkt. Na twee extra rijbeurten heel vroeg op zondagochtend gaat het dan opnieuw richting Spa voor de beide WTCC-wedstrijden.

Foto: Hans van Onsem


 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 20 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons