van der Horst

Spa: Tom Coronel: "Mooi resultaat na moeilijke start" (+ video)

Tom Coronel mikt op podiumplaatsje
Tom Coronel mikt op podiumplaatsje
Tom Coronel vertrekt zondag in Spa vanuit achtste stelling, een resultaat dat hem tevens een derde startplaats in het tweede treffen oplevert. Al bij al geen kwaad resultaat na een eerder moeilijke start in de beide oefenritten.

63d486ba5ac5258df7935cac43bedcbceacb90be.jpg
Spa is voor de Nederlander geen onbekend terrein. Twee jaar geleden nam hij hier nog deel aan de 24U van Francorchamps maar ook in de negentiger jaren toen hij nog in de eenzitterklassen uitkwam proefde hij reeds van 's werelds mooiste circuit.

"De omloop is sindsdien niet veel veranderd maar met deze wagen is het toch effe wennen en moest ik weer in de 'swing' zien te komen" vertelde Major Tom ons na afloop van de kwalificatie. Vanochtend, met nieuwe banden, ging het echt niet goed, de achterkant van de Chevrolet begon te driften en te glijden, mogelijk door teveel grip vooraan en dat gaf me geen vertrouwen. Al zeker niet in de Raidillon, want gaat het daar fout dan zit mijn seizoen er op, ik kan me immers geen tweede crash meer veroorloven! In Les Combes ging het even mis en kwam de muur erg dichtbij maar gelukkig kwam ik daar zonder schade weg.

In de eigenlijke kwalificatie vond ik plots het vertrouwen terug. Het ging goed en ik besefte dat de kans er in zat toch de top 10 te halen. Zeker nu Ma Qing Hua Q2 niet haalde want die vormde toch een bedreiging, want een extra deelnemer waardoor ik in Moskou trouwens net niet voor Q2 gekwalificeerd raakte. Uiteindelijk wist ik hier toch nog een achtste plaats uit de brand te slepen. Zonder twee mega fouten had ik mogelijk zelfs de top 5 kunnen halen: een eerste bij het insturen in de pif-paf en een tweede in de busstopchicane waar mijn rempedaal niet thuis gaf en ik zodoende tot in eerste versnelling moest terugschakelen, waarna ik bij het uitaccelereren teveel wheelspin had. Nu goed, in de tweede race ben ik er bij. Op Spa is inhalen best mogelijk en het zou  leuk zijn mocht ik hier met een beker huiswaarts kunnen keren. Niet alleen voor mezelf maar meer nog voor m'n 150 gasten en de talloze fans die me dit weekend komen aanmoedigen!"

Foto's: Hans van Onsem







Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 21 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons