van der Horst

Spa: Winst voor Ramos/Pastorelli – SRT Corvette crasht

V8 Racing - Corvette C6.R GT2
V8 Racing - Corvette C6.R GT2
Nicky Pastorelli en Miguel Ramos hebben de eerste GT Open race van het weekend over 70 minuten gewonnen. Beide heren profiteerden optimaal van een safety car procedure midden in het pitwindow om aan de leiding te komen liggen en vervolgens probleemloos naar de overwinning te rijden. Pastorelli en Ramos vergroten daarmee meteen ook hun voorsprong in het kampioenschap, aangezien hun voornaamste concurrenten, Andrea Montermini en Niccolo Schirò (Villorba Ferrari), vandaag maar als zesde finishten.
Het sleutelmoment van de race was ongetwijfeld de crash van de SRT Corvette van Isaac Tutumlu. De Koerdische Spanjaard ging in zijn outlap op koude banden wijd bij het oprijden van de Raidillon en crashte vervolgens in de bandenmuur. De safety car maakte vervolgens zijn opwachting midden in het pitwindow, waardoor iedereen die reeds was komen pitten in het voordeel was. Maxime Soulet had bij de start zijn derde startplaats kunnen omzetten in de leiding van de race en bouwde vervolgens een mooie voorsprong uit aan het stuur van zijn V8 Racing Corvette. Door de neutralisatie viel dit alles echter in het water, en bracht teamgenoot Diederik Sijthoff de wagen pas als zevende over de streep. Ook de Villorba Ferrari zag een goed resultaat in rook opgaan met komst van Safety Car.
 
Opvallend was de tweede plaats van nieuwkomer Pasin Lathouras, de Thai die de AF Corse Ferrari #80 deelt Richard Lyons werd tweede (tevens winnaar in de GTS-klasse), voor de zusterwagen #54 van Matt Griffin en Duncan Cameron.

--- UITSLAG GT OPEN SPA RACE 1 (pdf) ---

Foto's: GT Open/FotoSpeedy
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zaterdag 6 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600KM of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons