van der Horst

Spa: BMW Clubsport Trophy: Nabeschouwing organisatoren

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
De BMW Clubsport Trophy maakte tijdens het Racing Festival in Francorchamps opnieuw deel uit van het spectaculaire peloton van de Belgian Gentlemen Driver’s Club en bracht een wedstrijd met verschillende onverwachte omwentelingen. De overwinning ging voor de tweede keer dit seizoen, na de triomf in de Terlaemen’s Cup in Zolder, naar het duo Lorenzo Donniacuo-Giovanni Scamardi. Ze komen ook aan de leiding van de competitie voor de BMW 325i, maar de strijd met Bernard Claes-Cédric Wauters en Gregory Eyckmans blijft, met de laatste race van het seizoen in Zolder in het verschiet, ontzettend boeiend.
De wedstrijd was nog maar enkele minuten aan de gang toen de BMW 325i van het trio Hermans-Convents-Convents de strijd moest staken na een crash op de Raidillon. Heel wat deelnemers profiteerden van de daaropvolgende neutralisatie om een pitstop af te werken. Ook Donniacuo en Scamardi maakten die strategisch juiste beslissing en zouden de leiding nadien niet meer uit handen geven. Toch kregen de nieuwe leiders in de tussenstand het nog even benauwd, toen ze de BMW van Cédric Wauters en Bernard Claes zagen opdoemen in hun spiegels. Tot een rechtstreeks duel zou het echter niet komen, aangezien de wagen van Wauters en Claes even later geveld werd door een probleem aan het gaspedaal.

Lorenzo Donniacuo: “Het lijkt inderdaad een eenvoudige zege, maar we hebben werkelijk alle zeilen moeten bijzetten om de auto van Claes, die ook een belangrijke rivaal is in de strijd om de titel, af te houden. Het was niet eenvoudig om de strategische bal niet mis te slaan, maar we twijfelden geen seconde, kwamen altijd op het juiste moment binnen, en hebben dit succes dus deels daaraan te danken. Hier wordt nogmaals duidelijk dat autosport een teamsport is!”

Donniacuo en Scamardi nemen zo een klinkende revanche na hun vroege uitvalbeurt tijdens de 24 Uur van Zolder. Gregory Eyckmans, die de klasse voor de BMW Clubsport Trophy won in Zolder, kende op zijn beurt dan weer een mindere wedstrijd. Samen met Kevin Kenis en Peter Van Delm werd de Limburger geveld door een probleem met de aandrijfas en het differentieel, maar tijdens de finale in Zolder maakt hij net als Bernard Claes en Cédric Wauters nog kans op de titel.

De tweede plaats in Francorchamps was voor Luigi en Giovanni Donniacuo – family affair in de BMW Clubsport Trophy! – en de derde plaats viel in handen van Jimmy De Breucker en Stephan Geurts Jr.

Jan Horemans (Promotor BMW Clubsport Trophy):

“We mogen heel tevreden zijn met deze zesde manche van de BMW Clubsport Trophy. Door de twee neutralisaties werd de situatie weliswaar volledig omgegooid, maar de race bleef boeiend tot in de slotseconden en we trekken bovendien met een razend spannende tussenstand naar het slot in Zolder. We kunnen nu al niet wachten op de traditionele Race Promotion Night, op zaterdag 7 november, waar we de nieuwe kampioen zullen kennen.”

Ook de finale van de BMW Clubsport Trophy wordt betwist in het kader van de BGDC.

BMW Clubsport Trophy PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW Clubsport Trophy op dinsdag 6 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons