van der Horst

Spa: Mooi startveld met Aston Martin Brussels Racing

Tim Verbergt/Michaël Schmetz - Brussels Racing Aston Martin Vantage V8
Tim Verbergt/Michaël Schmetz - Brussels Racing Aston Martin Vantage V8
Het eerste weekend van september zakken de deelnemers van het International GT Open kampioenschap traditioneel af naar het circuit van Spa-Francorchamps. Het van oorsprong Spaanse GT kampioenschap kent een moeilijk jaar met tanende deelnemersaantallen, maar de Belgische manche kan rekenen op de best gevulde grid van het seizoen. Naast de vaste deelnemers brengen Jürgen Alzen Motorsport, het Engelse TF Sport en ook onze eigenste Aston Martin Brussels Racing een wagen aan de start.
Teo Martín Motorsport - McLaren 650 S
Teo Martín Motorsport - McLaren 650 S
De organisatie van het GT Open besliste om vanaf dit jaar de GT2 bolides te weren en het kampioenschap enkel open te stellen voor GT3 wagens, alsook voor Cup wagens van Porsche, Ferrari of Lamborghini. Daardoor verdwenen uit het kampioenschap enkele mooie wagens zoals de Corvette GTE. Dit jaar bestaat het flink gekrompen deelnemersveld bijna uitsluitend uit Ferrari 458’s maar daar komt in Spa verandering in. Teo Martín Motorsport, dat tot nu een McLaren 650S inzette voor Alvaro Parente/Miguel Ramos brengt een tweede Engelse bolide aan de start voor Rob Bell en Andrew Watson.

Jürgen Alzen Motorsport - Ford GT
Jürgen Alzen Motorsport - Ford GT
En dan zijn er nog de nieuwkomers. Uit Duitsland komt Jürgen Alzen Motorsport dat zijn Ford GT meebrengt die normaal gezien aan werk te zien is in de VLN. Niemand minder dan Jürgen Alzen zelve zal de Amerikaanse bolide de sporen geven. Het Engelse TF Sport dat al in actie kwam op Spa bij de manche voor het Britse GT aldaar, brengt een Aston Martin Vantage voor Evan Hankey en Salih Yoluc aan de start. Ook aanwezig op Spa tijdens de manche voor het Brits GT kampioenschap was de Aston Martin van Brussels Racing, een wagen die we dit weekend voor de tweede maal dit jaar aan het werk zien. Net als eerder dit jaar zijn de rijders met dienst Tim Verbergt en Michael Schmetz.

Foto's: GT Open & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op woensdag 2 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons