van der Horst

Spa: Tweede race voor Sebastian Asch en Luca Ludwig

Sebastian Ash/Luca Ludwig - Zakspeed Mercedes SLS
Sebastian Ash/Luca Ludwig - Zakspeed Mercedes SLS
Nadat BMW met de zege ging lopen in de eerste race op zaterdag ging de overwinning in de zondagswedstrijd naar de Zakspeed Mercedes SLS van het duo Sebastian Asch en Luca Ludwig. Ash en Ludwig vergroten met deze zege hun voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap, hun naaste achtervolger Porsche rijder Klaus Bachler volgt al op 28 punten. In een door de regen geplaagde race ging de tweede plaats naar de Callaway Competition Corvette van Daniel Keilwitz en Andreas Wirth, het podium werd vervolledigd door Florian Stoll en Marc Basseng, die uitkomen op een Audi van het kfzteile24 MS RACING team.
Toen het tijd was om aan de tweede ADAC GT race te beginnen regende het zo fel in Francorchamps dat besloten werd om de wedstrijd met een kwartier uit te stellen. De start van een tot 51 minuten ingekorte wedstrijd werd gegeven achter de safety car en het was veteraan Bernd Schneider die de leiding nam. Al snel kreeg hij het aan de stok met merkgenoot Ludwig maar de wedstrijddirectie besloot om de wedstrijd te neutraliseren wegens de aanhoudende regen.

Podium race 2
Podium race 2
Na de herstart zetten beide Mercedes rijders hun duel verder terwijl Keilwitz aansluiting vond bij het leidende duo. Na de pitstop leidde de HTP Mercedes nu met Hari Proczyk achter het stuur voor de Corvette van Wirth en de Mercedes van Asch. Proczyk kreeg echter een stop and go aangesmeerd voor een overtreding bij de pitstop en zo ging de leiding naar Asch die voorbij de Corvette was gegaan. De posities wijzigden niet meer en Asch/Ludwig wonnen voor Keilwitz/Wirth. Achter de Audi van Stoll/Basseng ging de vierde plaats naar de C.Abt Racing Audi R8 van Jordan Lee Pepper en Nicki Thiim. De Schubert BMW’s sloten de wedstrijd af op plaatsen vijf en zes met Dominik Baumann/Jens Klingmann voor Claudia Hürtgen/Uwe Alzen.

Foto's: ADAC GT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op maandag 22 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa - ADAC GT Masters.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons