van der Horst

Spa: Derde chrono voor Patrick Van Glabeke

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Op een opdrogende piste werd de kwalificatie verreden voor de GT Sports Club die straks zijn kwalificatierace afwerkt. De Poolse kampioenschapsleider Michael Broniszewski pakte met zijn Ferrari 458 GT3 van Kessel Racing de pole voor de Mercedes van HP Racing met Daniël Vogt aan het roer en de AF Corse Ferrari 488 GT3 van onze landgenoot Patrick Van Glabeke.
Dat Michaël Broniszewski de pole pakt voor de kwalificatierace is geen wereldschokkend nieuws. De Poolse kampioenschapsleider kan zich net als tijdens de vorige wedstrijden beter voorbereiden door ook mee te rijden in de Blancpain Endurance. Vogt vervoegt Broniszewski op de eerste startrij terwijl de tweede rij wordt bemand door Patrick Van Glabeke die amper 49/1000 sec. moest toegeven en hiermee zijn goede vorm nog maar eens onderstreept. Onze landgenoot wordt geflankeerd door de BMW van Pierre Hirschi.

Nicolas Vandierendonck
Nicolas Vandierendonck
Mario Cordoni, tweede in de tussenstand strandde op een ontgoochelende 18de chrono. De andere Belgen Nicolas Vandierendonck, Jean-Michel Baert en Louis-Philippe Soenen starten respectievelijk van uit 11de, 16de en 20ste positie.
Foto's: Arne Simons & Martijn Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op vrijdag 29 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons