van der Horst

Spa: Podiumplaats voor Defourny in race 2

Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny heeft zich zaterdag kunnen herpakken na de catastrofaal verlopen race van een dag eerder. In de tweede race voor het Formula Renault 2.0 NEC ging hij ronden lang een duel aan met Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) en eindigde tenslotte als tweede achter de Brit. Ghislain Cordeel (JD Motorsport) eindigde achteraan in het veld als 28ste.
  • Powercars
Max Defourny kwam goed weg bij de start en nestelde zich direct onder de achtervleugel van de op de pole vertrokken Lando Norris. Defourny geraakte zelfs voorbij de Brit, maar op twee ronden voor de finish moest hij de koppositie terug geven aan Norris. Defourny finishte als tweede op amper 0.722 seconde van Norris. Derde werd Sacha Fenestraz (Tech 1), maar die moest al meer dan 2 seconden toegeven op Norris. James Allen (JD Motorsport) en Alex Gill (Mark Burdett Motorsport). Defourny staat in de puntenstand nu derde met 127 punten achter Norris (157 punten) en Dorian Boccalacci (146 punten).

Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 30 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons