van der Horst

Spa: Winst voor Broniszewski, podium voor Vandierendonck

GT Sports Club Spa-Francorchamps
GT Sports Club Spa-Francorchamps
De Pool Andreas Broniszewski heeft met zijn Kessel Ferrari 458 GT3 de kwalificatierace gewonnen nadat hij eerder reeds de pole pakte. Patrick Van Glabeke was de enige die de kampioenschapsleider kon volgen, maar plantte zijn AF Corse Ferrari 488 GT3 in de banden in Combes. Nicolas Vandierendonck lukte een mooie inhaalrace en loodste vanuit 11de positie de SRT Corvette naar het eerste podium van het seizoen.
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
“Ik wist dat ik de Mercedes van Vogt moest pakken bij het aanremmen van de Source om in het spoor te kunnen blijven van Broniszewski”, aldus Patrick Van Glabeke die een schitterende start lukte en als tweede na de Ferrari van Broniszewski de Raidillon opstoof. Beide Ferrari rijders zetten de concurrentie op een behoorlijke afstand tot Van Glabeke in Combes de controle verloor over de Ferrari 488 GT3 en in de bandenmuur belandde.


“Foutje van mij door het feit dat de 488 anders reageert bij het aanremmen en insturen van de bocht. We hadden een kleine 300 meter voor op de rest en het was niet mijn bedoeling om in het spoor van Broniszewski te blijven. Ik reed mijn eigen koers en was quasi zeker van de tweede plaats. Maar het is anders uitgedraaid. Ik deed een pitstop en kon nog de race uitrijden op een anonieme 20ste plaats. Ik ga mijn best doen, maar een podium zal er niet inzitten morgen”, aldus nog de onfortuinlijke Curbstone-rijder.

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Wel een podium was er voor de SRT-Corvette, gemend door een ontketende Nicolas Vandierendonck. De Shipex rijder vertrok in 11de positie en wrong zich richting de top 3 na enkele mooie duels. Op het einde van de race ging hij ook de tweede positie van Roda Davide aanvallen in diens Renault RS01, maar deze kon zijn tweede plaats behouden.Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
“Ik moest terug vechten vanuit 11de positie na een slechte kwalificatie”, aldus Vandierendonck. “We dachten dat het ging opdrogen en waren tijdens de kwalificatie onderweg op oude banden. Tijdens de race heb ik veel kunnen goed maken, maar ik kan de chrono’s van Broniszewski niet benaderen omdat onze Corvette te zwaar is benadeeld inzake gewicht en brides. Maar ik ben tevreden en ik kan morgen vertrekken op de tweede startrij. We doen ons best voor een tweede podium, maar ik vrees dat de banden opnieuw snel zullen opbranden”.   

Louis Philippe Soenen - WRT Audi
Louis Philippe Soenen - WRT Audi
Met een zesde plaats algemeen werd Martin Lanting eerste in de Iron Cup voor Earle (9de) en Frers (11de). Jean-Michel Baert en Louis-Philippe Soenen werden in hun WRT Audi’s R8 LMS Ultra respectievelijk 10de en 15de.
Morgenvroeg wordt de main race verreden.Foto's: Niels Vaeck & Arne Simons  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons