van der Horst

Spa: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Voor het vijfde jaar op rij staan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wagens klaar op de startgrid tijdens de Belgische manche van het FIA WEC kampioenschap, het wereldkampioenschap uithouding voor prototypes en GT's.
Aan de start staan enkele vaste waarden binnen het kampioenschap maar ook verschillende nieuwe piloten die voor sterke concurrentie kunnen zorgen. Zo start een van Canada's snelste vrouwen - Valerie Chiasson -  met de DVB Racing Porsche. Binnen hetzelfde team keert de Nederlandse ex Cup Challenge Benelux Kampioen Xavier Maassen terug om het vuur aan de schenen te leggen bij gevestigde waarden als Dylan Derdaele (BELGIUM Racing), Jürgen Van Hover (Speedlover) en Pierre Piron (Mediacom).

Samen met de Porsche Carrera Cup France telt het startveld maar liefst een 40-tal gelijkwaardige Porsche 991 GT3 Cup wagens. Ze zullen de strijd aangaan op het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps. Er zullen twee spannende sprintwedstrijden verreden worden als startschot van een veelbelovend race seizoen dat zes meetings telt. Ben jij klaar voor de eerste ronde van de snelste merkencup van de Benelux?

--- Voorlopige deelnemerslijst PGCCB WEC 6 Hours of Spa (pdf) ---

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 25 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons