van der Horst

Spa Euro Race: Voorbeschouwing Belgium Racing

Na de wedstrijden op Circuit Zolder over 90 minuten en in Dijon over 180 minuten is de BRCC (Belgian Racing Car Championship) aan zijn derde raceweekend toe op een totaal van zes. Komend weekend slaat de BRCC in het kader van de Spa Euro Race zijn tenten op in Spa-Francorchamps voor opnieuw een endurance over 180 minuten.
  • LTF
De troepen van Belgium Racing zijn schitterend aan het seizoen begonnen met twee zeges in de Klasse GT Cup en met een zesde en vijfde plaats algemeen. Daarenboven eiste het Limburgse team tweemaal de pole en evenveel keren de snelste wedstrijdronde op in de Klasse GT Cup. Het trio Derdaele / Mattheus / Heyer zakt dus met de Belgium Racing Porsche 997 Supercup vol vertrouwen af richting Ardennen.

In de algemene tussenstand van de BRCC Endurance staat de Porsche Supercup van Belgian Racing op de derde plaats op amper twee punten van de leidende Audi R8 LMS van PK Carsport en één puntje van de Porsche RS van ProSpeed Competition. In de Klasse GT Cup heeft het trio een voorsprong van 10 punten op de Ferrari 458 Challenge van de broers Thiers die tweemaal tweede werden na de Belgium Racing Porsche. En bij de Juniors staat Dylan Derdaele aan de leiding met een marge van 4 punten.

Patric Derdaele: “We zijn uiteraard zeer tevreden met de huidige gang van zaken. Door de cumul van de punten in de Klasse en de punten algemeen, staan we niet alleen aan de leiding in GT Cup, maar ook derde algemeen terwijl Dylan het junior kampioenschap aanvoert. We hebben dus alle redenen om te stellen dat we goed op schema zitten voor een podium algemeen en de titel in de Klasse GT Cup. En aangezien het verschil in het algemene klassement respectievelijk amper één en twee punten bedraagt met de koplopers, is het zelfs niet ondenkbaar dat we ook daarin nog kunnen opschuiven”.

“Maar laten we vooral het spreekwoordelijke vel van de beer niet te vroeg verkopen. Ook vorig seizoen zaten we in een quasi identiek scenario tot we pech kenden in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa en een duik maakten in het klassement. Onze Porsche verkeert zoals steeds in optima forma en met twee verplichte pitstops en een opgelegde verplichte minimumtijd in de pitlane van 3min40sec. moeten we de zaken vooral ook strategisch goed onder de loep nemen. Ik verwacht in onze Klasse vooral veel tegenstand van de Ferrari van de broers Thiers die alsmaar sneller gaat naargelang het seizoen vordert. Dat hebben we aan den lijve kunnen ondervinden in Dijon. Als onze West-Vlaamse kameraden blijven vooruitgang boeken wordt de Ferrari een taaie klant. De avondrace van komende zaterdag wordt dus zéér belangrijk om na half seizoen een tussentijdse bilan op te maken”, besluit Patric Derdaele, team owner van Belgium Racing.

Belgium Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 7 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons