van der Horst

Spa Euro Race: F4: Neal Van Vaerenbergh elfde in eerste wedstrijd

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Onze landgenoot Neal Van Vaerenbergh kende een moeilijke eerste wedstrijd in het Franse F4-kampioenschap tijdens de Spa Euro Race. Vanop zijn negende startpositie kon hij slechts een elfde plaats uit de brand slepen. Een teleurgestelde Van Vaerenbergh verklaarde aan Autosport.be dat hij tijd verloor in de beruchte Blanchimont bocht en daardoor een makkelijke prooi was voor zijn concurrenten in de daaropvolgende chicane.
  • LTF
Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Omdat de startgrid van de tweede wedstrijd wordt bepaald door het omdraaien van de top tien uit de eerste race, is een elfde plaats natuurlijk dubbel spijtig voor Van Vaerenbergh, die zo de pole positie op zijn thuiscircuit door zijn vingers ziet glippen. De race werd trouwens gewonnen door de Fransman Antoine Hubert, voor de Brit Felix Hirsiger. Op het laatste podiumtrapje vinden we nog een Fransman, Tom Le Coq.

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 8 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons