van der Horst

Spa Euro Race: F4: Neal Van Vaerenbergh: “Goede herinneringen overhouden aan Francorchamps” + Video

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Het Frans kampioenschap F4 houdt dit weekend halt op het mooiste circuit ter wereld. Het geeft Neal Van Vaerenbergh de gelegenheid om voor eigen publiek mooie resultaten neer te zetten. De laureaten van het RACB National Team Stuurwiel volgen elkaar snel op in Francorchamps. Na de schitterende prestatie van Stoffel Vandoorne, afgelopen zondag winnaar van de tweede race in de Formula Renault 3.5, is het nu de beurt aan Neal Van Vaerenbergh om indruk te maken op het zeven kilometer lange asfaltlint.
De jongeman (over enkele dagen wordt hij er 17) komt er aan de start in het kader van het Frans kampioenschap F4. Het is een circuit dat hij al lang kent, maar waar hij nooit eerder een meter reed… “Ik moet zowat drie jaar geweest zijn toen ik hier voor de eerste keer kwam”, stelt onze landgenoot. “Mijn vader nam toen deel aan de Belcar-races, na lange tijd met de motor te hebben geracet, onder andere in het wereldkampioenschap endurance. Als kind ben ik hem hier heel wat keren komen aanmoedigen, maar het zal pas tijdens de vrije trainingen van dit weekend de eerste keer zijn dat ik met een auto op deze omloop rijd.”
 
Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Neal heeft uiteraard al heel wat onboardbeelden bekeken en als groot sportman zal hij op voorhand ook het circuit met de fiets of te voet verkennen. Om dan aan het stuur van zijn F4 de Raidillon te bestormen. “Dat wordt zeker een emotioneel moment. Toch wil ik deze meeting aanpakken als elke andere. Het is het beste middel om niet ten onder te gaan aan de druk gecreëerd door de aanwezigheid van de Belgische media, mijn persoonlijke partners en het publiek dat me hier zeker zal steunen.”

De doelen van de winnaar van het RACB National Team Stuurwiel zijn duidelijk: “De tegenslag van de eerste meetings is vergeten. Ik wil klimmen op de kampioenschapsladder en de beste manier om dat te doen is door in mijn thuisraces goede resultaten neer te zetten. Ik hoop dat ik zondag al mijn eerste goede herinneringen aan Francorchamps kan overhouden.”RACB press - Foto's: RACB press & Neal Van Vaerenbergh pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 6 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons