van der Horst

Spa Euro Race: Geen Jacques Villeneuve aan de start

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Zaterdag komen na enkele jaren wachten nog eens het Franse GT kampioenschap naar het circuit van Spa Francorchamps. Een vijfentwintigtal GT3 wagens zullen dit weekend strijden om de overwinning in een van de beide races. Talrijke Franse vedetten zoals ex-Formule 1 rijder Olivier Panis, ex-internationale voetballer Fabien Barthez of Anthony Beltoise en David Hallyday, zoons van, komen er aan de start. Het was ook uitkijken naar Jacques Villeneuve die het GT Tour kampioenschap zou betwisten met een Ferrari van Sport Garage. Van de Canadees is echter geen spoor meer te bespeuren op de deelnemerslijst.
Jacques Villeneuve beweerde bij het begin van het jaar dat hij er zin in had om terug deel te nemen aan een hoogstaand GT kampioenschap en dat zou het GT Tour worden. De ex-F1 wereldkampioen stond wel degelijk aan de start van de eerste manche op het circuit van Le Mans, maar kon er niet schitteren ook vanwege een sortie van zijn teammaat Cayrolle. Op het circuit van Imola, waar de tweede manche van het GT Tour plaatsvond, was er geen spoor meer van Villeneuve te bekennen en nu in Spa lijkt het nieuwe GT avontuur definitief over voor de Canadees nu Santamato plaats neemt naast Cayrolle op de Ferrari 458 #27. Na zijn tegenvallende prestatie bij de 24 uren van Spa met een Mosler van Gravity in 2009 alsook verleden jaar bij de City Challenge in Baku, is dit nu al de derde mislukte poging van Villeneuve om een carrière op te bouwen in de GT racerij.

Echter niet getreurd, er zal zaterdag en zondag genoeg actie op het circuit van Spa te zien zijn met tal van piloten die van plan zijn het beste van zichzelf te geven. Wanneer de McLaren’s, Ferrari’s, Audi’s, Porsche’s, BMW’s en de nieuwe JMB Nissan wegspurten van de grid zal niemand de fratsen van Jacques nog missen.   

Foto: Peugeot



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op vrijdag 7 juni 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons