van der Horst

Spa Euro Race: Seat Trophy: Nabeschouwing van de organisatoren

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
SEAT Import, invoerder van het Spaanse automerk in België, organiseert samen met de sportafdeling SEAT Sport een competitie die gereserveerd voor de rijders die in het BRCC uitkomen met een Leon Supercopa. Spa Euro Race, derde afspraak van het seizoen, gaf de deelnemers aan de SEAT Trophy de kans om zich nog eens in de schijnwerpers te rijden, zowel in de endurance als de sprints, die op zondagochtend op een natte piste werden afgewerkt.
De titelkandidaten voor de BRCC Endurance namen het zaterdagavond gedurende drie uur tegen elkaar op. De weergoden waren hen gunstig gezind, zo konden ze de hele tijd voluit gaan en de SEAT-rijders hebben dat dan ook gedaan. Nicolas Jussy, Grégory Paisse en Jean-François Olivier streden lange tijd voorin, maar uiteindelijk ging de zege naar de drie rijders aan het stuur van de SEAT Leon Supercopa van ProSpeed Competition.
 
Sven Van Laere en Kris Van Kelst legden een uitstekende basis, waarna Christoff Corten zijn sprinterreputatie alle eer aandeed en een prachtige laatste stint neerzette, om zo de overwinning in Tourisme Pro te veroveren. De zilveren medaille ging naar het trio van Team Allure Nicolas Jussy-Grégory Paisse-Jean-François Olivier, terwijl de derde stek naar de Nederlanders Gijs Bessems-Harry Hilders, nieuwkomers in het BRCC, van het Bas Koeten Racing ging.
 
Op zondag lag Eau Rouge ’s ochtends onder het bijna traditionele grijze wolkendek toen het peloton van de BRCC Sprints naar de startgrid reed. De rijders met een SEAT Leon Supercopa reden zich opnieuw in de kijker. Aan het stuur van de wagen van Team Allure legde Grégory Paisse na de eerste twee runs beslag op een derde en tweede plaats in de Tourisme Pro, vooraleer het stuur door te geven aan Nicolas Jussy voor het tweede deel van de race. Die voelde zich blijkbaar ontzettend op zijn gemak in Francorchamps, want hij pakte twee keer de zege in Tourisme Pro, en finishte tegelijk vierde en derde algemeen!
Een meer dan degelijke prestatie dus, die zich ook vertaalde in de eerste plaats in de tussenstand voor het BRCC Sprint-kampioenschap. Na afloop van Spa Euro Race leidt Grégory Paisse met 101 punten, voor Nicolas Jussy (90)! Moeilijk om beter te doen.
 
John Pilette en Jacques Naniot vervolledigden de mooie collectieve prestatie van de SEAT Leon Supercopa in de Spa Euro Race, door in de Tourisme Pro als derde aan te tikken. Eerder hadden ze ook al overtuigende tussenresultaten laten optekenen.
 
Er mag dus geen twijfel over bestaan: de deelnemers aan de SEAT Trophy drukken duidelijk hun stempel op het Belgian Racing Car Championship 2013!

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 11 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons