van der Horst

Spa Euro Race: Belgen goed mee

Dubois/Verstraete - NSC Lamborghini
Dubois/Verstraete - NSC Lamborghini
De deelnemers van de SuperCar Challenge werden op het circuit van Spa-Francorchamps opgewacht door een stralende zon en de meer dan vijftig wagens zorgden ook voor een schitterend spektakel op de piste. Uiteindelijk was het Henry Zumbrink die met zijn Volvo S60 V8 de snelste tijd wist neer te zetten. De eerste Belg op de grid vinden wij terug op plaats vier met Louis Machiels in de zwarte AF Corse Ferrari die hij deelt met Niek Hommerson.
van Glabeke/Jonkheere - Curbstone Ferrari
van Glabeke/Jonkheere - Curbstone Ferrari
Pieter Dubois en Thierry Verstraete waren de snelste in de GT-divisie maar zij zagen hun tijd geschrapt wegens het herhaaldelijk overschrijden van de track limits. De pole positie in de GT-divisie gaat nu naar een ander Belgisch duo, namelijk Patrick van Glabeke en Frédérique Jonkheere die hun Curbstone Ferrari 458 GT3 op een achtste startplaats parkeerden. De NSC Motorsport Landborghini, verhuist zo naar de tweede plaats in de GT-divisie en zal van op de tiende positie de start nemen. Philip Daniels (Domec Racing Radical RXC) pakte een mooie vijfde tijd (veertiende algemeen) in de GT klasse en hij staat één plaats voor de opvallende Delahaye Porsche GT3R van Bordet en Viron.

Ook in de GTB-divisie stonden de Belgen hun mannetje. Ferdinand Kool was wel de snelste met zijn
Angelique Detavernier
Angelique Detavernier
Corvette GT4 maar Patrick Lamster en Marc Neyens kwalificeerden hun EMG Porsche 997 GT3 Cup op de tweede stek. Steve Vanbellingen en Ward Sluis reden de vierde tijd in GTB en een mooie achtste tijd was er voor de Vandereyt Porsche 997 GT3 Cup van Miguel Vandereyt en debutante in de SCC, Angelique Tavenier. Eén plaats verder in GTB vinden wij dan weer de GHK Racing Porsche 991 Cup van Hans Verhelst en Guy Verheyen.

Verhelst/Verheyen - GHK Porsche
Verhelst/Verheyen - GHK Porsche
In de Supersport-divisie was de pole position voor Dennis de Groot en Jan Stakenburg in hun JR Motorsport BMW M3 E46 GTR maar ook hier vinden wij een Belg op de tweede plaats, Luc De Cock besloot om zijn Lotus 2/11 aan de kant te laten en stapte in op de Lotus Evora GT4 van Cor Euser. De snelle Nederlandse veteraan reed de zwarte Lotus naar een tweede tijd in de divisie. Een vierde tijd was er voor de mooie EMG Motorsport BMW M3 van Philippe Boneel en Eric Qvick, terwijl Guino Kenis en Joël
Voet/van den Broeck - Clio 3
Voet/van den Broeck - Clio 3
Schuybroek hun BMW M3 GT4 naar een achtste plaats loodsten. In de Sport 2 divisie zagen we Chris Voet en Bart Van den Broeck aan het werk met hun Clio 3, zij reden in hun divisie de zesde tijd. Minder geluk was er voor Werner van Herck die in zijn eerste ronde al zijn olie op de piste achterliet en zodoende geen tijd kon neerzetten.


Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 6 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons