van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing Van Bellingen-Sluys

De derde manche van de Supercar Challenge powered by Pirelli vond plaats in Spa-Francorchamps, op eigen bodem dus voor Ward Sluys en Steve Vanbellingen. Een thuisrace is altijd iets bijzonders, ook na meer dan 20 jaar in de autosport, maar dit weekend werd het één om snel te vergeten voor het duo in de JR Motorsport BMW M3 Silhouette. In de eerste race kwamen Steve en Ward als achtste over de meet, op zondag gooide de versnellingsbak roet in het eten en moest de BMW na minder dan een ronde naar de kant. Volgende afspraak: over drie weken op Circuit Zolder voor de vierde meeting van de Supercar Challenge powered by Pirelli, tijd dus voor een revanche!
“Ondanks de weinige meters die we gereden hebben op zondag, was het duidelijk dat de wagen hier prima liep”, vertelde een ontgoochelde Steve Vanbellingen na de wedstrijd op zondag. “De auto is snel, ligt goed en ik was op weg om naar voren te rijden tot de versnellingsbak blokkeerde en we langs de kant moesten. Brute pech, maar dat maakt deel uit van de sport…”

Steve Vanbellingen was met zorgen naar Spa afgereisd, “want mijn rug was allesbehalve aan racen toe deze week. Dankzij de goede zorgen van de arts kon ik toch starten hier…”

Ward Sluys was ook ontgoocheld, “maar goed, we nemen toch enkele punten op zaterdag en nu is het aan het team om samen met ons de oorzaak van het probleem te vinden. Ook zaterdag was de techniek ons ook al niet gunstig gezind, want het nieuwe elektronische gaspedaal was nukkig, wat ons veel tijdverlies opleverde. Gelukkig zagen we de finishvlag en konden we enkele punten redden. Op zondag hadden we dat geluk niet, maar goed, nu mikken we op de races in Zolder einde juni om het geluk aan onze zijde te hebben.”Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 10 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons