van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing Vandereyt Racing

Miguel Vandereyt-Angelique Detavernier - Porsche 997 Cup
Miguel Vandereyt-Angelique Detavernier - Porsche 997 Cup
Op 7 en 8 juni stond het circuit van Spa-Francorchamps in het teken van de Spa Euro Race 2014. Ook de Nederlandse Supercar Challenge raceserie was te gast tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement. Vandereyt Racing maakte met een Porsche 997 GT3 Cup haar opwachting op het circuit dat door veel coureurs wordt beschouwd als het mooiste van de wereld.
  • Circuit Zolder
Race 1, zaterdag 7 juni

Miguel Vandereyt en Angelique Detavernier debuteerden in de Supercar Challenge op een ambitieus niveau, de GTB-divisie. In deze divisie wordt voornamelijk gestreden met zware en potente Porsches en BMW’s, wat voor Miguel zeker een niet te onderschatten opgave is gezien hij pas twee jaar actief is in autosport en dit  weekend zijn aller eerste race reed . Angelique heeft meer ervaring. Zij reed eerder al twee wedstrijden in de Fun Cup en een in de Maserati Tropheo en daarnaast is zij driver coach. Voor Miguel was de race een nieuwe ervaring al bereidde het team zich intensief voor op deze race , zo was er vorige maandag nog een training op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Curbstone track days, de intensieve arbeid leverde echter een flinke crash op. In vier dagen werd de auto helemaal opnieuw opgebouwd, donderdagvoormiddag  kwam de auto pas weer van de carrosserie en diende de mensen van Reekmans Technical Support motor en achtertrein nog volledig opnieuw in te bouwen maar de auto reeds perfect.

Angelique Detavernier - Porsche 997 Cup
Angelique Detavernier - Porsche 997 Cup
Angelique Detavernier kon in de race goed uit de voeten. Ze vertelde na de race: “Ik had een goede start en kon in de eerste ronde al naar de P5 opklimmen. Bij de start zat ik direct goed in mijn ritme. Ik kon zelfs in La Source hairpin iemand inhalen.” Miguel verklaarde: “Dit was mijn racedebuut, ik ben twee jaar geleden pas begonnen en wordt nog gecoacht door Frédéric Vervisch. Ik ben tevreden met de race, we zijn van de achtste naar de zevende plek gereden en had een goed ritme te pakken. De pitstop was wel lastig, de auto sloeg een paar keer af, maar zevende in de klasse en zeventiende algemeen lijkt me  prima voor de eerste race.”

Uitslag Super GTB-divisie, race 1

1 Kool / Koebolt, 2 Daan Meijer, 3 Ludvig / Bailly, 4 Tom & James Webb, 5 Lamster / Nyens, 6 Marcel van Berlo, 7 Miguel Vandereyt / Angelique Detavernier, 8 Vanbellingen / Sluijs

Race 2, zondag 8 juni

Ondanks de wederom ’s zomerse temperatuur van 27° C en een hoge luchtvochtigheid konden de dame en heer van Vandereyt Racing de race van een uur prima volhouden. In haar tweede race wist Angelique de Porsche van de start naar de pitstop op een mooie vijfde positie rond te rijden. Miguel maakte de klus af door in de algemene rangschikking nog enkele plekken te winnen. Binnen de GTB-divisie was er helaas geen positiewinst te behalen. Angelique keek terug na de race: “Het was erg warm in de auto, maar ik kon mooi de vijfde plek vasthouden. We hebben dit weekend heel veel geleerd en zijn zeer positief over de ervaring.

Het team is compleet nieuw opgezet, dus alles moet nog een beetje wennen en op elkaar ingespeeld raken, maar een zevende en een zesde plek is een prima resultaat.” Miguel vertelde: “Ik deed de tweede stint na een vlekkeloze pilotenwissel en ben daar zeer tevreden over, zeker gezien ik tijdens het tweede half uur  toch wel enkele zeer ervaren rijders achter mij heb kunnen houden. Ik heb heel veel progressie geboekt waardoor mijn tijden veel beter werden en ik voel dat ik nog niet op mijn maximum zit dus dat opent perspectieven. Het was een heel gaaf weekend en ik kijk al uit naar het volgende evenement op Zolder.” Voor de races op Zolder zal er nog uitvoerig getest worden door Vandereyt Racing en dit samen met coach Frédéric Vervisch en diens engineer Massimo Bottiglieri. De wedstrijd zelf zullen Angelique en Miguel echter zonder hen moeten doen want zij hebben dan een race voor de Blancpain series op het circuit van Paul Ricard.

Ook vader Vandereyt toonde zich verheugd over de verrichtingen van zijn zoon: “Ik ben trots op Miguel. Hij heeft dit weekend heel veel geleerd en veel progressie geboekt. De opgave was in eerste instantie het weekend uitrijden. Als je dan de tijden en klassering bekijkt was het een onverhoopt goed weekend en ook ik kijk er dus naar uit om hen weer te zien racen tijdens het de volgende race van de Supercar Challange op het circuit van Zolder, wat eigenlijk in onze achtertuin is.”

Uitslag GTB-divisie, race 2

1 Kool / Koebolt, 2 Patrick Lamster, 3 Daan Meijer, 4 Marcel van Berlo, 5 Oliver Freymuth, 6 Vandereyt / Detavernier, 7 Hans Verhelst, 8

Tussenstand kampioenschap na 6 races:

1. Ferdinand Kool & Max Koebolt 108 punten, 2. Daan Meijer 105, 3. Marcel van Berlo 76, 4. Patrick Lamster & Marc Neyens 73, 5. Vanbellingen & Sluys 72, 6. Tom & James Webb 56, 11. Vandereyt & Detavernier 22Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 12 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons