van der Horst

Spa Euro Race: Verschillende rijders wisselen van auto

Grouwels-Van der Zwaan - Dodge Viper GT3-R
Grouwels-Van der Zwaan - Dodge Viper GT3-R
De zaterdagrace van de Supercar Challenge powered by Pirelli op Spa-Francorchamps kende helaas vel uitvallers. Door de hitte en ook door andere oorzaken vielen veel bolides uit, sommigen met zoveel schade dat ze in de race op zondag niet aan de start konden verschijnen. De teams waren echter creatief en zorgen er met andere auto’s voor dat de rijders vandaag toch aan de start verschijnen.
Opvallende afwezige in de race op zaterdag was al Kelvin Snoeks. Bij de Volvo van Snoeks ging in de kwalificatie de motor kapot waardoor hij in de race op zaterdag niet van start kon gaan. Voor de race op zondag heeft het team wel een oplossing, want uit Luxemburg is een schitterende BMW Z4 GT3 opgehaald waarmee Snoeks de race gaat rijden.

De beide Vicora’s waren in de race op zaterdag snel onderweg. Zowel Barry Maessen als René Wijnen en Niels Bouwhuis lagen in de race op podiumkoers, maar moesten door technische problemen de wedstrijd voortijdig staken. Barry Maessen gaat daardoor de race van vandaag van start in zijn vertrouwde Viper, het team van Niels Bouwhuis en René Wijnen is nog een stuk creatiever geweest. Zij hebben de Seat Leon SuperCopa van stal gehaald die de eerste races bestuurd werd door het duo Bikkers/Van Ree. Zij zijn dit weekend afwezig waardoor Niels Bouwhuis en René Wijnen de auto als t-car kunnen gebruiken.

Ook voor Team RaceArt verliep de race op zaterdag niet vlekkeloos. Al na een paar ronden ging de motor van de Viper kapot waardoor zij al vroeg de race moesten staken. In de race op zondag gaan ze aan de start verschijnen met een Porsche 997 GT3 Cup, die bestuurd gaat worden door Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan.

Tot slot stapt ook Berry van Elk in een andere auto. Bij zijn Mosler werkte in de race op zaterdag de stuurbekrachtiging niet en dat bleek ook niet snel op te lossen. Van Elk heeft daarom besloten om de race van zondag te starten met een Praga R1.

Helaas lukte het niet iedereen om een t-car te regelen op zondag. Hierdoor zien we Fiona James, David Krayem, Werner van Herck en Pierre Etienne Bordet ditmaal niet aan de start.

Foto: Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons