van der Horst

Spa Euro Race: Ward Sluys en Fréderique Jonckheere doen uitstekende zaak ondanks pechvol weekend in Spa

Frédérique Jonckheere - Ward Sluys
Frédérique Jonckheere - Ward Sluys
Ward Sluys en Frédérique Jonckheere kunnen meer dan tevreden zijn na het tweede weekend van de Supercar Challenge Powered by Pirelli, voor het eerst dit seizoen met het prachtige circuit van Spa-Francorchamps als strijdtoneel. De pechduivel leek het snelle duo wel te achtervolgen in de Ardennen, maar toch doen ze, met de punten van de vierde en de derde plaats, een uitstekende zaak in het kampioenschap. “Het devies voor aanvang van het seizoen was om punten te sprokkelen, ook in moeilijke omstandigheden, met het oog op de titel. Daar zijn we de afgelopen dagen zeker in geslaagd”, weet Prodiaxo-rijder Ward Sluys.
Na een meer dan geslaagd debuut van het seizoen, met een zege in Zolder, was de Spa Euro Race het decor voor de tweede afspraak van het seizoen. “We wisten op voorhand dat dit geen gemakkelijk weekend zou worden. De BMW M4 Silhouette heeft uitstekende aerodynamische kwaliteiten, maar heeft door zijn kleine motor niet genoeg vermogen in huis om echt voor de prijzen mee te strijden op een snelle omloop als Francorchamps. Maar nogmaals, constant punten blijven scoren was onze opdracht”, aldus Oost-Vlaming Ward Sluys.
 
Ward Sluys/Frédéric Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Frédéric Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Het weekend begon bemoedigend, met een leerrijke vrije oefensessie en een sterke zesde kwalificatietijd. Frédérique Jonckheere nam een snelle start van de eerste race op zaterdag, en een podiumplaats leek in de maak. “In de Dubbele Linkse kwam een concurrent voor me echter in moeilijkheden”, doet Jonckheere zijn verhaal. “Iedereen moest die wagen natuurlijk ontwijken, waarbij ik de controle over het stuur verloor. Ik begreep het eerst niet helemaal, maar nadien bleek dat ik – net als in Zolder – het slachtoffer was geworden van een oliespoor. Gelukkig liep de wagen geen schade op, maar de motor liep wel niet meer naar behoren.” Ward Sluys moest zich vervolgens aanpassen aan de omstandigheden, maar toch haalde hij nog een vierde plaats uit de brand voor JR Motorsport.
 
Het Nederlandse team werkte zich uit de naad om het motorprobleem te verhelpen, waardoor Sluys en Jonckheere op volle kracht aan de tweede wedstrijd, opnieuw in prachtige weersomstandigheden, konden beginnen. “Helaas stak het euvel al in de opwarmronde weer de kop op”, klinkt het bij Prodiaxo-rijder Ward Sluys. “Ik probeerde het probleem te compenseren door zoveel mogelijk bochtensnelheid aan te houden, maar de opdracht was dus opnieuw om de schade te beperken.”
 
Ward Sluys/Frédéric Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Frédéric Jonckheere - BMW M4 Silhouette
“Uiteindelijk worden we zesde in onze klasse, na een ietwat bizarre wedstrijd, maar door de deelname van enkele gastrijders nemen we de punten van de derde plek mee naar huis. Ondanks de vele pech zijn we er dit weekend op een geweldige manier in geslaagd om ons puntentotaal toch gevoelig aan te dikken.” Ward Sluys en Frédérique Jonckheere profiteerden verder van enkele opgaves van directe concurrenten en twee tussenkomsten van de safety car om hun titelkansen gaaf te houden. “We kunnen onze pijlen nu opnieuw richten naar Zolder, een omloop die onze wagen heel goed ligt. Bovendien hebben we in Limburg geen strafseconden en dan denk ik dat onze ambities duidelijk zijn!”
 
De Syntix Superprix, de derde afspraak van de Supercar Challenge 2015, vindt plaats in het weekend van 20 en 21 juni.
 
WS/FJ Press  Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 8 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons