van der Horst

Spa Euro Race: Derde keer, goede keer voor Alexander Borgmans

Alexander Borgmans
Alexander Borgmans
Tijdens de Openingsraces op Circuit Zandvoort was hij nog niet van de partij, maar ter gelegenheid van de Spa Euro Race keert Alexander Borgmans terug naar het circuit waar hij in 2019 voor de eerste keer als winnaar op het podium de champagne mocht ontkurken.
  • Shopa
Alexander Borgmans is meteen toe aan zijn derde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup, nadat hij in dat debuutjaar in de Junior meestreed met later kampioen Nathan Vanspringel, snelle Giovanni Van Lil, La Hanne Terium en one shot-rijder Gilles Vervisch en uiteindelijk 2de eindigde in de Junior-punten. In het uitermate kort uitgevallen tweede seizoen, met enkel races op Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen, toonde Alexander dat hij op de piste in de buurt bleef van dezelfde Vanspringel en de Junior-nieuwkomers. Omwille van de pandemie streek de Ford-merkenrace in 2020 evenwel niet neer in de Ardennen en wordt het begin juni voor iedereen een blij weerzien met wat bekend staat als het mooiste circuit ter wereld ! 
 
« Ja, ik bewaar uiteraard goede herinneringen aan die eerste overwinning, » stelt de bijna 19-jarige Alexander. « Maar ik ben niet vergeten dat ik mij daarop tijdens het weekend van TCR 500 in de Raidillon liet verrassen op een natte kerbstone – rijdende op slicks ! – en tegen de vangrails knalde ! Ondertussen hebben we niet stilgezeten en recentelijk konden we uitvoerig op Francorchamps testrijden. De omstandigheden waren allesbehalve optimaal – felle regen, bijna smeltende sneeuw ! – en toch slaagde ik erin goede ronden af te werken en de auto steeds beter onder de knie te krijgen. Ja, ik rijd steeds liever op het tracé van Francorchamps. Als ik in training vooraan kan eindigen, viseer ik steevast een plaats op het ‘grote’ podium en uiteraard ga ik voor winst in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup ! » 
 
Sinds 2020 komt Alexander samen met halfbroer Maxim De Witte uit voor het nieuwgevormde Alnimax Racing, waar Polle Geusens met zijn ervaring in rally en circuit, instond voor de technische begeleiding. Recentelijk maakte Ford Peerlings bekend dat deze Geusens de vervanger wordt van Walter Cleynhens achter het stuur van de derde Fiesta ! 
 
Alexander Borgmans - Alnimax Racing
Alexander Borgmans - Alnimax Racing
« Wij hadden al samengezeten om de structuur en de werking van Alnimax/Ford Peerlings te bespreken. Alnimax/Ford Peerlings wordt één groot team dat vijf auto’s laat rijden en waarin iedereen met iedereen zal samenwerken. Polle gaat zelf racen en hij zal op technisch vlak nog steeds kunnen rekenen op zijn drie broers Sil, Sep en Door, terwijl Matti Castro, die net zoals Polle bij Team RBM heeft gewerkt, de rangen zal komen versterken. Voor en na de races zal Polle ons met raad en daad blijven bijstaan. »   
 
Zoals eerder werd gecommuniceerd deelt de Ford Fiesta Sprint Cup in Francorchamps de piste met de Mazda MX5 Cup, met weliswaar twee gescheiden startgrids en tevens twee startprocedures. In principe blijven de iets snellere Mazda’s aldus uit het zicht van de, zeg maar tragere Fiesta’s. 
 
« Ik begrijp volkomen de economische redenen van het laten samengaan van de Mazda met de Fiesta, » zegt Alexander. « Alleen hoop ik dat dat in de praktijk niet voor problemen gaat zorgen, zoals een tragere Mazda die de snelste Fiesta’s zou ophouden. In de hiërarchie en onze klassementen hoeven we natuurlijk met de Mazda’s geen rekening te houden, maar in volle strijd onderling de Fiesta’s kan zo’n minder snelle deelnemer het geheel afstoppen en we weten ondertussen dat in zo’n peloton Fiesta’s het verschil vaak niet groter is dan twee tienden. De eerste race zal ons meer moeten leren over dat samengaan… » 
 
De tering naar de nering zetten, dat is tevens de reden dat V-Max Racing Management het tweede treffen van het vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Spa Euro Race beperkt tot twee dagen activiteit. Met op zaterdag 5 juni ‘s morgens 9u00 de eerste vrije training en een tweede free practice om 13u10, gevolgd door de kwalificaties om 17u00. Zondag 6 juni is er om 9u10 Race 1 met om 15u35 Race 2. Op die manier kunnen deelnemers en medewerkers op zondag tijdig huiswaarts keren.

Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 11 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons