van der Horst

Spa Euro Race: PK Carsport Audi nieuwe leider in Belcar-tussenstand

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Na een tweede plaats in de tweede manche van het Belcar Endurance Championship – afgewerkt in het kader van de Spa Euro Race-meeting – zijn Peter Guelinckx, Stienes en Bert Longin met hun #1 PK Carsport Audi R8 LMS GT2 de nieuwe leider in de tussenstand van de hoogste categorie van het kampioenschap, de GTA-klasse. Ook de andere bolide van PK Carsport, de BMW M2 CS van Junior Planckaert en Matisse Lismont, finishte als derde in de TA-klasse op het podium.
De wedstrijd over drie uur op zaterdagavond was een uitstekende voorbereiding op het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, de 24 Uur van Zolder in augustus. En al zijn er weinig raakpunten tussen het circuit van Francorchamps en de Limburgse omloop, bij PK Carsport waren de conclusies na de race in de Ardennen heel positief.
“Dit was een uitstekende wedstrijd, een zo goed als perfecte race zelfs”, stelt Bert Longin. “Alleen de kwalificaties waren wat minder, toen onze twee snelste tijden werden geschrapt wegens het overschrijven van de track limits. Maar goed, lang hebben we daar niet bij stilgestaan. In mijn openingsstint schoof ik al door van zeven naar twee, waarna Peter een uitstekende stint neerzette.”

“Ik moet alleen nog beetje sneller gaan”, grijnsde Guelinckx, nog altijd maar in zijn derde volledige raceseizoen. “Maar voor het overige liep alles foutloos. Goede pitstops, degelijke rondetijden. Ik denk dat we met een heel homogeen team richting de 24 Uur kunnen trekken.”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Stienes Longin nam de laatste stint voor zijn rekening. “Ik vertrok met een achterstand van 30 seconden op de leidende Porsche, aan de streep waren het er nog tien”, vatte Longin jr. het slot van de race samen. “Gewoon goed, denk ik. Tuurlijk hadden we liever gewonnen. Maar als dat niet kan, dan is de tweede plaats het best mogelijke resultaat. Van de teams die dit jaar al op het podium hebben gestaan, zijn wij het enige dat nog geen steek heeft laten vallen. Zo kom je op kop van het kampioenschap, en zo win je ook titels.”

Ondertussen waren ook Junior Planckaert en Matisse Lismont met hun BMW M2 CS foutloos onderweg, wat resulteerde in een derde plek in de TA-klasse. “Ik nam de eerste en laatste stint voor mijn rekening”, aldus Lismont. “En hoewel de openingsronden wel wat van me vergden, konden we de hele race zonder problemen afwerken. Bovendien krijgen we voor de 24 Uur een grotere endurance brandstoftank. Dat zal zeker van pas komen.”

Podium TA divisie
Podium TA divisie
Planckaert en Lismont mochten zo voor de eerste keer dit seizoen naar het podium. Voor Guelinckx, Longin en Longin was het de tweede keer. “Hoed af ook voor winnaars, de Porsche van Q1 TrackRacing”, voegt Bert Longin er nog aan toe. “Amper tien tellen verschil na drie uur racen, het is het bewijs dat het met de Balance of Performance tussen de verschillende auto’s in Belcar wel snor zit. Goed dat de organisatie van het kampioenschap daar de gepaste aandacht voor heeft.”

PK Carsport-teambaas Anthony Kumpen was uiteraard ook best tevreden. “Mits een betere positie op de startgrid hadden we heel misschien kunnen winnen”, aldus Kumpen. “Maar we hadden de beste pitstops, de rijders maakten geen fouten, meer kan je niet vragen. Ook de BMW-jongens leverden uitstekend werk. We staan met beide wagens op het podium, zijn nu de leiders in het kampioenschap: een betere manier om de zomer in te gaan is er niet.”

Racemail Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zondag 4 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons