van der Horst

Spa-Francorchamps: Nabeschouwing Enzo Ide

De West-Vlaming Enzo Ide betwist dit seizoen het EK GT Sprint of Blancpain GT Sprint, maar maakte op zijn verjaardag een zijsprong naar de twee manches op Spa-Francorchamps van het Franse GT-kampioenschap en dat in een Audi R8 LMS Ultra van het Belgische topteam van Audi WRT. De Duitse GT deelde hij met niemand minder dan André Lotterer. Lotterer, een in ons land levende Duitser, won vorig weekend voor de derde maal in vier jaar de 24 Uur van Le Mans, de grootste autorace ter wereld.
Enzo Ide: “En we wonnen op mijn verjaardag de race, iets mooier had ik me niet kunnen inbeelden. Dit zal één van mijn mooiste herinneringen aan de autosport ooit blijven. Met zo’n kerel een weekend kunnen samen werken is onwaarschijnlijk, het brengt je gewoon in een andere wereld.”

Net voor de Rode Duivels zich tegen Rusland konden kwalificeren voor de tweede ronde van het WK Voetbal, zorgde Enzo Ide al voor de Brabançonne op zijn thuiscircuit in Spa. Hij won de tweede race van het Belgische weekend van de GT Tour, het Franse kampioenschap voor GT-wagens. Heel het weekend verliep overigens op een zeer hoog niveau voor het gelegenheidsduo, op één kleine schuiver van André Lotterer na.
Enzo Ide: “In de eerste race kregen we volgens het reglement 20 seconden bijkomende stoptijd tijdens de pitstop en desondanks lagen we na de stop comfortabel tweede, met zicht op de eerste plek. Wat volgde was een safety-car en bij het hernemen schoof André om een onbekende reden van de baan. Jammer, maar goed, we kregen zondag een herkansing.”

Die race op zondag was het gedroomde verjaardagscadeau voor Enzo Ide, die na een schitterende rijbeurt van de drievoudige winnaar van Le Mans het stuur van de WRT Audi R8 LMS overnam en na 60 minuten als winnaar over de meet kwam. Het was voor Ide de eerste zege van het seizoen en wat voor één!
Enzo Ide “Wat kan ik zeggen? Ik heb een droomweekend beleefd, aan de zijde van misschien wel één van de beste rijders van de wereld. Ik kan amper beschrijven wat je allemaal leert tijdens zo’n samenwerking en hoe professioneel zo iemand wel is. Ik heb wellicht mijn beste teamgenoot ooit gehad, ik geniet hier echt met volle teugen van. Ik hoop trouwens dat André zijn zege van dit weekend kan overdoen tijdens de 24 Uur van Spa. Hij rijdt dan weer met WRT Audi en ik ben alvast supporter. Ik ga me nu verder concentreren op het EK, waarin we op zoek zijn naar een eerste echte stevige prestatie, na wat pech in de openingsraces van het seizoen. Over twee weken is het de beurt aan Zandvoort, waar twee races op het programma staan en de Nederlandse omloop is er één die me ligt, dus ik ga er met veel zin naar toe.” 

Ide PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FFSA GT Tour op dinsdag 24 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons