van der Horst

Spa-Francorchamps: Charles Leclerc wint race 1

Podium Race 1 GP3
Podium Race 1 GP3
Charles Leclerc (ART GP) heeft de eerste GP3 race op het circuit van Spa-Francorchamps gewonnen, zijn derde zege van het seizoen. Met deze overwinning vergroot de Monegask zijn voorsprong in het kampioenschap. Jake Dennis (Arden International) was pas als dertiende vertrokken maar wist op te klimmen tot de tweede positie. Nyck de Vries (ART GP) bezette het laatste podiumtrapje.
Charles Leclerc - ART GP
Charles Leclerc - ART GP
Charles Leclerc reed aan de leiding van start tot finish maar de strijd voor de tweede plaats leverde heel wat meer animo op. In de eerste ronde reden Jake Hughes (Dams), Matthew Parry (Koiranen GP) en Arjun Maini (Jenzer Motorsport) elkaar in, ondertussen was Dennis aan zijn onwaarschijnlijke remonte begonnen. Terwijl zijn tegenstanders problemen kenden met hun banden ging de Brit hen schijnbaar ongestoord een voor een voorbij tot hij tweede lag achter Leclerc.

Jake Dennis - Arden International
Jake Dennis - Arden International
Nyck de Vries eindigde als derde op respectable afstand van de twee koplopers. Antonio Fuoco (Trident) en Jack Aitken (Arden International) maakten de top vijf vol. Steijn Schothorst (Campos Racing) pakte een verdienstelijke zesde plaats. Alex Albon (ART GP), tweede in de tussenstand kwam niet verder dan de negende plaats achter Santino Ferrucci (Dams) en Matevos Isaakyan (Koiranen GP).

Foto's: Georges De Coster & Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 27 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons