van der Horst

Spa-Francorchamps: Giovinazzi wint race 2

Podium race 2 Spa
Podium race 2 Spa
Antonio Giovinazzi heeft zijn mislukte wedstrijd van gisteren rechtgetrokken. De Italiaan haalde Gustav Malja in en dat bleek genoeg voor een derde zege van het seizoen, na zijn dubbel in Azerbeidzjan. Malja van zijn kant deed tot nu nooit beter dan zesde en boekte dus zijn eerste podiumplaats. De derde plek ging naar Luca Ghiotto. Man van de wedstrijd was de winnaar van gisteren, Pierre Gasly, die zich ijzersterk naar een vierde plaats reed en nu 27 punten meer heeft dan Prema-poloegmakker Giovinazzi. Bij de teams is Prema op weg naar een stunt. De Italianen hebben reeds 78 punten meer dan Russian Time en stormen naar de titel in hun debuutseizoen.
Gustav Malja - Rapax
Gustav Malja - Rapax
Net als gisteren kende Malja, vertrokken vanaf pole na zijn achtste plek in de eerste race, een uitstekende start en behield de leiding. Giovinazzi volgde met zijn landgenoot Luca Ghiotti achter hem. Pierre Gasly, vertrokken als achtste, stal meteen de show. De Fransman, die gisteren al een uitstekende zaak deed in de titelstrijd, stormde door het veld en haalde Sergey Sirotkin, Oliver Rowland en Alex Lynn in. Vooraan hield Malja stand tegen de aanvallen van Giovinazzi maar in de achtste ronde haalde de Italiaan toch de Zweed in en nam de leiding.

Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
De remonte van Gasly ging ondertussen ongestoord verder en de wijze waarop de Red Bull junior andere rijders in bochten buitenom inhaalde om ze vervolgens een bocht later uit te remmen was ronduit indrukwekkend en deed denken aan de inhaaltechniek van Fernando Alonso. In de laatste drie ronden zou de Fransman nog Artem Markelov en Raffaele Marciello inhalen en vierde worden achter Giovinazzi, Malja en Ghiotto. Marciello werd vijfde terwijl de laatste punten net als gisteren werden uitgedeeld na een spectaculair slot. Uiteindelijk pakten Lynn, Jordan King en Rowland die laatste puntjes.

Foto's: Vincent Wouters, Racing International Photography & George De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in GP2 Series op zondag 28 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons