van der Horst

Spa-Francorchamps: Jaminet klopt Müller en Cairoli

Mathieu Jaminet - Martinet by Alméras
Mathieu Jaminet - Martinet by Alméras
Niet Sven Müller (Lechner MSG Racing Team) en ook niet Matteo Cairoli (Fach Auto Tech) heeft de Porsche Mobil1 Supercup race te Spa-Francorchamps gewonnen. De twee titelpretendenten moesten op het Ardeense circuit hun meerdere erkennen in Mathieu Jaminet (Martinet by Almeras). De Fransman won de race voor Müller, Christian Engelhart (MRS GT-Racing) en Cairoli. John Wartique (MRS Cup-Racing) finishte als achttiende, twee plaatsen achter Pierre Piron (Speedlover).
start Porsche Supercup Spa
start Porsche Supercup Spa
Müller was het best weg bij de start en leidde de race toen deze even werd geneutraliseerd met een safety car periode. Bij de herstart ging Müller even van de goede lijn af en daarvan profiteerde Jaminet om de leiding over te nemen. De Fransman zou de koppositie niet meer afstaan en won de race voor Müller en Cairoli. De Italiaan wist de derde plaats te behalen na een hevig duel met Engelhart, maar na de race kreeg hij een seconde straftijd voor inhalen buiten de tracklimits. Zo erfde Engelhart de derde plaats over en verhuisde airoli naar de vierde stek. Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team) werd als vijfde geklasseerd.

John Wartique startte van op de negentiende plaats, had een goede start waarbij hij twee plaatsen opschoof, maar beëindigde de race uiteindelijk op de achttiende plaats. De Speed Lover rijders kunnen tevreden terug kijken op hun prestatie, Pierre Piron had een kanonsstart en kwam als zestiende over de finishlijn. Jean Glorieux sloot de race af op de twintigste plaats.
 
Foto's: Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons