van der Horst

Spa-Francorchamps: Müller op pole – Wartique negentiende

Sven Müller - Lechner
Sven Müller - Lechner
Zoals te verwachten viel draaide de kwalificatie voor de Porsche Mobil 1 Supercup wedstrijd op Spa uit op een duel tussen beide Porsche junior rijders Matteo Cairoli (Fach Auto Tech) en Sven Müller (Lechner MSG Racing Team). De beslissing viel pas op 4 minuten van het einde van de kwalificatie sessie wanneer Cairoli er in slaagde om een ronde te rijden in 2:23.818. Sven Müller moest zich gewonnen geven en bleef steken op een 2:23.873. Maar Cairoli kreeg eerder een straf van drie plaatsen terug op de grid voor het te snel rijden onder gele vlag en zal dus pas als vierde vertrekken.
John Wartique - MRS Cup-Racing
John Wartique - MRS Cup-Racing
Junior Mathieu Jaminet (Martinet by Almeras) klokte de derde tijd maar schuift door de straf voorn Cairoli op naar de eerste startlijn. Plaats drie is nu voor Christian Engelhart (MRS GT-Racing) die plaats neemt op de tweede lijn naast Cairoli. Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team) sloot de top vijf af. John Wartique (MRS-Cup Racing) kampte nog steed met een nukkige wagen en kon niet beter presteren dan een negentiende tijd. Beide Speedlover rijders sloten de sessie af met een 23ste tijd voor Jean Glorieux en een 24ste tijd voor Pierre Piron.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 27 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons