van der Horst

Spa-Francorchamps: Nabeschouwing John Wartique

Het weekend van de Grote Prijs van België was voor John Wartique zowel positief als frustrerend aan het stuur van de Porsche 991 Supercup #23 van het team MRS-Cup Racing. De Belgische rijder die voor het eerst de kleuren van Paleo droeg in de Porsche Supercup, kende kleine technische problemen tijdens de vrije trainingen en kwalificaties, waardoor zijn taak in de wedstrijd over elf ronden afgelopen zondag, voor overvolle tribunes en een azuurblauwe hemel, werd bemoeilijkt.
  • Oeste Kart
“De Porsche Mobil 1 Supercup is zonder twijfel de meest hoogstaande monomerkencup”, legt John uit. “Het format tolereert geen enkele misstap, en minder rijden tegen concurrenten die al verschillende seizoenen op hun actief hebben, is dus geen goed idee. Door motorstoringen in de oefensessie, maar ook tijdens de korte kwalificatiesessie, heb ik enkele kostbare kilometers laten liggen. Dat is ook de reden waarom ik in negentiende positie aan de race begonnen ben, op een totaal van 31 deelnemers…”
 
Op zondag verloor Wartique meteen twee plaatsen in de openingsmeters, maar daarna liet hij een veelbelovend tempo zien… “Ik heb de koppeling iets te snel losgelaten, zonder voorzichtig genoeg te zijn”, gaat de Porsche Paleo-rijder door. “Vervolgens heb ik geprobeerd om de meest intelligente race neer te zetten. Zo heb ik tot tweemaal toe een incident net voor me weten te ontwijken! Een bewijs van mijn zekere opmars is dat ik in de laatste ronde, met duidelijk minder nieuwe banden, mijn snelste raceronde heb laten noteren. Naast mijn achttiende plaats aan de meet, zal ik vooral die progressie in gedachten houden…”
 
John Wartique moest amper enkele tienden van een seconde toegeven op de rijders aan de poort van de top 10, en stemde de verantwoordelijken van MRS-Cup Racing, een van de topteams in de Porsche Mobil 1 Supercup, tevreden. “De boodschap was klaar en duidelijk: om te schitteren in deze competitie, moet je rijden, rijden en nog meer rijden! Spa was slechts mijn tweede race op dit niveau. Voorlopig is het belangrijk om zich te concentreren op de vooruitgang tijdens een wedstrijdweekend, zonder zich blind te staren op de einduitslag. De Fransman Steven Palette, die deze race net voor me eindigde, was een vaste klant in de top 3 van de Franse Carrera Cup vorig jaar. Hij heeft me bevestigd dat het niveau in de Supercup onvoorstelbaar hoog ligt, en dat ervaring het geheim tot succes is. Boodschap begrepen… ook al moet ik toegeven dat ik vooral erg ontgoocheld ben!”
 
John Wartique Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 30 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons